Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Könnyű orosz krémtorta

Könnyű orosz krémtorta
Könnyű orosz krémtorta
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a kedvenc tortám, ízlés szerint készítem!
Remélem, ti is elkészítitek! :)

hozzávalók / 5 adag

Piskóta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojást szétválasztjuk, a sárgáját a vízzel fehéredésig felverjük, a fehérjét a cukorral keményre verjük, aztán összeforgatjuk óvatosan, egynemű legyen, aztán apródonként hozzáforgatjuk fakanállal a lisztet, csomómentes legyen.
  2. 18 cm átmérőjű (10 szeletes) tortaformába tesszük, előmelegített sütőben 170 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
  3. Miután kihűlt, 3 fele vágjuk, és a tölteléket elfelezzük.

Krém

  1. A tojássárgákat a tej egynegyed részével elkeverjük, hozzáadjuk a pudingport, és sima péppé keverjük.
  2. A megmaradt tejet a cukor felével és a vaníliás cukorral felforraljuk, és a pudingos, tojásos péphez adjuk.
  3. Ezt addig főzzük, amíg besűrűsödik.
  4. A tojásfehérjékből a cukor másik felével kemény habot verünk, és a még forró tojássárgás, pudingos krémhez keverjük.
  5. Felverjük az 1 dl tejszínhabot a habfixálóval, és lazítjuk ezzel a krémet. Hozzákeverjük a pudinghoz, óvatosan beleforgatjuk.
  6. Fél narancs levét és héját hozzáadjuk. Megtöltjük a tortát a krémmel.
  7. Ha még marad a krémből, le lehet kenni a tetejét és/vagy az oldalát is.
  8. A 1,5 dl tejszínhabot keménnyé verjük, és bevonjuk vele a tortát, vagy tetszés szerint díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 18 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 21 196
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Domcs4

Mióta szakács: 2015.01.13.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

oroszkrémtorta, tejszínhabos torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

515
tojás 5 db
víz 3 ek
finomliszt 7 evőkanál
cukor 5 ek
tej 3 dl
vaníliás pudingpor 45 g
cukor 90 g
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
habtejszín 1 dl
habfixáló 1 csomag
narancslé 0.5 narancsból nyert
narancshéj 0.5 narancsból nyert
habtejszín 1.5 dl