Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Könnyű rebarbarás süti

Könnyű rebarbarás süti
Könnyű rebarbarás süti
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kezdődik a szezon, sok a munka, kevés az idő... Viszont egy jó kis sütemény mindig jól jön. Én a könnyű, könnyen és gyorsan elkészíthető sütiket szeretem, nos ez is egy ilyen. Piskótavariáció, ha úgy tetszik.

A recept maga rebarbarára van, de bármilyen gyümölccsel helyettesíthető vagy keverhető. Csináltuk már rebarbara-eper kombinációban is...

Hozzátenném, hogy a receptben alkalmazott bögre 300ml.

Mélyebb tepsit ajánlok hozzá, ez egy 30x40x3 cm-s tepsiben készült.

hozzávalók / 8 adag

Előkészítés

Elkészítés

ajánlat

Aki akar, a végén tejszínhabbal bolondíthatja még tovább. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészítés

  1. Lemérjük az 1 kg rebarbarát, az se baj, ha picit több vagy kevesebb. Megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, majd becukrozzuk, edénybe tesszük, és pár órára félretesszük. Ezalatt levet ereszt, amit később leöntünk.

Elkészítés

  1. Összeszitáljuk a lisztet a porcukorral, és összedolgozzuk a vajjal. Másfél bögrével félreteszünk belőle (ebből lesz a morzsa a tetejére).
  2. A maradék keverékhez hozzáadjuk a sütőport, a tojásokat és a tejet. Mixerrel kidolgozzuk.
  3. A tepsi aljára sütőpapírt teszünk, és beleöntjük a tésztát, szétterítjük egyenletesen.
  4. A lecsepegtetett rebarbarát rászórjuk, meghintjük vaníliás cukorral és fahéjjal.
  5. A félretett 1,5 bögre morzsának valót rámorzsoljuk, 180 fokon a sütő alsó részében cca 30 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40x3 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 846
elküldve: 4
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lajos

Mióta szakács: 2014.08.24.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

rebarbarás pite, morzsasüti rebarbarával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

781
cukor 0.5 bögre
rebarbara 1 kg
rétesliszt 4 bögre
porcukor 1.5 bögre
vaj 250 g
tojás 4 db
tej 4.5 dl
vaníliás cukor 2 csomag
fahéj 0 ízlés szerint