Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Könnyű vajbabfőzelék

Könnyű vajbabfőzelék
Könnyű vajbabfőzelék
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hús- és zöldségfasírt mellé ajánljuk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, és egy kanál olajon, lábasban megpároljuk. Félrehúzzuk az edényt, fűszerpaprikát, sót, borsot keverünk a hagymához, majd jöhet a bab, a kockázott paradicsom és a még apróbb kockákba vágott paprika. Ezekkel jól összeforgatjuk, és pár percig összepároljuk, míg a paprika és a paradicsom összeesik és a levük kissé elfő.
  2. ¾ l vízzel felengedjük az egészet, ha kell, után sózzuk, borsozzuk, majd összeforraljuk. Egy kis tálban simára keverjük a tejfölt liszttel, ezt csorgatjuk a forrásban lévő vízbe. Pár perc forrás és folyamatos keverés után lehúzzuk a tűzről.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 50 735
elküldve: 0
receptkönyvben: 119
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Bonduelle

Mióta szakács: 2014.11.14.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

paradicsomos vajbabfőzelék

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mataka
mataka Thu, 2016-07-21 23:58

50 g bab az semmi egy fözelékhez, talán 500g vagy 1/2 kg bab inkább, kérem nézze át a hozzávalók mennyiségét! Tisztelettel!

147
vajbab 50 g
paradicsom 1 nagy db
tv paprika 1 db
vöröshagyma 1 nagy db
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 175 g
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
víz 7.5 dl