Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Könnyű wok-vacsora 2.

Könnyű wok-vacsora 2.
Könnyű wok-vacsora 2.
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lehet, hogy kissé soká tart így, egyenként rázogatni, sütögetni, de én úgy érzem, mindenképp megéri a fáradozást.
Meglehet, hogy az adag 2 főre is elegendő lehet, de olyan finom, hogy kétlem :o)

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Megjegyzés:
Nyáron, friss zöldségekből, s mindenképp(!!!) friss lestyánnal és petrezselyemzölddel az igazi. A szárított lestyán s a vegeta - mint fűszerkeverék - nem fogja ezt az ízt adni. Ha ezeket használjuk, akkor nincs szükség semmi más szárított, kevert fűszerre, hanem élvezhetjük a természetes, egészséges ízeket.

 

Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket!

Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vékonyan bekenjük olívaolajjal a wok oldalát, s úgy forrósítjuk fel.
  2. Az újkrumplit a répával, az egyik újhagymával, 1 gerezd szeletelt fokhagymával, némi vegetalevéllel ízlés szerint sózva megpirítgatunk. (Az edényt időnként inkább rázogatva, mint kevergetve). A végefelé finomra vágott petrezselymet szórunk rá, s ezzel is átrázogatjuk kissé. Ezután kivesszük a tányérra.
  3. A brokkolit 2 gerezd fokhagymával, pár vegetalevéllel, némi sóval pirítgatjuk a fenti módon. Ha szükségesnek látjuk, akkor az előző adag zöldség kivétele után kissé bekenhetjük olívaolajjal ismét az edényt. Ha elkészült, ezt is kivesszük a tányérra a többi mellé.
  4. A káposztát is hasonlóképp rázogatjuk kevés sóval - ha valaki szereti, akkor piciny mézet csorgatva rá -, s amikor már eléggé összeesett, akkor 1 ek szójaszósszal meglocsolva pirítgatjuk tovább. Végefelé petrezselyemzölddel ezt is ízesíthetjük tovább.
  5. A csirkemellet a másik újhagymával, maradék fokhagymával, vegetalevéllel enyhén sózva pici olajon megpirítjuk. Így, hogy a legvégén készítjük a húst, elég sok íz vegyül még pluszban hozzá. Igazán ízletes lesz.
  6. Tálaláskor a friss petrezselyem kellemesen feldobja.





statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 28 987
elküldve: 8
receptkönyvben: 457
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Flikflak

Mióta szakács: 2010.06.02.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

wokban sült zöldségek és csirkefalatok

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

521
csirkemell filé 10 dkg
brokkoli 20 dkg
újkrumpli 20 dkg
sárgarépa 1 kis db
káposzta 1 kis db
újhagyma 2 db
fokhagyma 3 gerezd
lestyán 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 teáskanál
szójaszósz 1 ek
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint