A Rama süteményeskönyvben található a recept eredetije. Változtattam a krémen, és piskóta helyett babapiskótát használtam, mert így jóval egyszerűbb. Nagyon finom és dekoratív süti.
A Rama süteményeskönyvben található a recept eredetije. Változtattam a krémen, és piskóta helyett babapiskótát használtam, mert így jóval egyszerűbb. Nagyon finom és dekoratív süti.
A savoiardi piskóta hamar bepuhul, nem kell bemártani semmibe felhasználás előtt.
*hirdetés/ajánlat
Hozzászólások (146)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.10.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. október 7-én kiemeltük cikkünkben: TOP 10 recept múlt hétről - Ezeket a fogásokat szerettétek Ti
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.10.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. május 5-én kiemeltük cikkünkben: Emlékszel, régen hogy ünnepeltük az anyák napját? Orgonaillat lengte be a napot
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. március 18-án kiemeltük cikkünkben: TOP 10 finomság múlt hétről
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.03.12. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. December 1-jén kiemeltük cikkünkben: 24 ellenállhatatlanul krémes süti, amiből legalább egyet el kell készítened karácsonyig
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.09.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. június 3-án kiemeltük cikkünkben: 13 alkoholos sütemény nemzetközi konyaknap alkalmából
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. április 3-án kiemeltük cikkünkben: 11 olcsó babapiskótás sütemény - ellenállhatatlanul jók
Üdvözlettel, NoSalty
Üdv. Már többször elkészítettem ezt a sütit , a lapja egy dolog, megpuhul vagy sem. Igazából se nem linzer, se nem pite, inkább a mézes krémes tésztájára hajaz, méz nélkül. Talán erre sokunknak van alapreceptje.
Viszont ennél sokkal jobban zavar, hogy a leírás és a fotón látható sütemény nincs összhangban. Mert az biztos, hogy a képen látható szépség csak úgy születhet, ha nem keverik bele a meggyet a krémbe. Ha a leírás szerint megtesszük, a legnagyobb precizitás ellenére is rózsaszín, meggydarabkás krémünk lesz. Csak nyomokban emlékeztet a fenti fotóra. Természetesen az íze attól rendben van.
Az viszont nincs, hogy esetleges kezdő házi cukrászokat félrevezet egy recept. Mert a tapasztaltabbak itt is kiszúrták, hogy a meggyszemek bizony bele vannak egyenként nyomkodva a krémbe. Szinte elrendezve. Csak nem mindenkinek van ideje végigolvasni a hozzászólásokat, és lehet nem is mindenkit zavar a külcsín hiánya.
Engem is csak azért, mert olyan ciki, hogy egy ilyen neves receptoldalon megtörténhet ilyen. ( Egyébként a lecsepegtetett meggybefőttet papírtörölközőre terítettem, és a lapok után a langyos sütőbe tettem kicsit "szikkadni" Majd kihűlve nyomkodtam a lapra kent krém felébe szemenként. Utána rákentem a maradék krémet. Csak, ha valaki szépet is akar, nem csupán finomat, jól jöhet ez a kis trükk.
Köszönöm a praktikus tanácsot,teljesen igazad van,de nem mindenki gondolja végig a következményt.Figyelek erre,ha elkészítem.
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Ma reggel elkészítettem és tökéletesen sikerült. Igaz,hogy előtte elolvastam a hozzászólásokat, hogy mire figyeljek. A tésztája puha lett, a krém állaga is megfelelő így már 3 óra múlva szépen tudtam szeletelni. A krémet én is vajjal kevertem ki ja és nem tettem a tetejére csokimázat mert a férjem azt nem szereti de így is nagyon finom lett! Délután vendégeket várunk addigra még finomabb lesz!
Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.04.03. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
Már többször elkészítettem, igazán sose lett tökéletes. A tészta nagyon kemény, hiába teszem be a hűtőbe 1 napra, nem puhul meg, törik, nem tudom szépen felszeletelni.
Azt hiszem, hogy feladom. Üdv.: Marcsi
Már kétszer elkészítettem,nagyon jól sikerült.Az egész családnak ízlett.Köszi ezt a szuper receptet!!!!!!
Húsvétra megsütöttem ezt a sütit. Tökéletes!! A tészta gyúrásánál egy picivel több tejet használtam és a meggyet egyenként raktam a krém tetejére, - így tökéletes lett. 2 nap alatt elfogyott és csak hárman voltunk rá.
Én most csináltam meg először és utoljára a sütit. Úgy csinált mindent, ahogy le volt írva, de a tészta egy nagy kemény valami lett, hiába tettem hűtőbe semmit nem puhult. A képen látottakhoz nem volt sok köze...
Hát én nem tudom, hogy kinek mi baja volt ennek a sütinek az elkészítésével! Kíváncsi voltam - meg hát küllemre tetszett is a képen látható dolog - ezért karácsonyra elkészítettem a családnak! Nem akadt vele gondom, hacsak nem az, hogy nem tudtam olyan szép csíkokat húzni a máz tetejére díszítésnek, mint amit a képen lehet látni! Egyebekben minden olyan volt, mint a képen látható. Nagyon mutatós és finom desszert! Nekünk nagyon ízlett! (Ja! Én másfélszeres mennyiségből csináltam, a lapokat egy 29x38 cm-es szilikon sütőlapon nyújtottam ki és azon is sütöttem meg! Mézes lapokhoz szoktam használni, amit szintén tepsi hátulján kellene kinyújtani és megsütni, de az nagyon macerás és mivel az egyszerűség híve vagyok, "kitaláltam" ezt a változatot. Nagyon könnyen és gyorsan lehet vele így dolgozni és a lapok is egyforma méretűek lesznek! )
minden szuper csak én a meggyet megkandíroztam így biztosan nem hagy levet és szerintem finomabb is.:))...
A recept tökéletes, a süti isteni finom, csak azt áruljátok el, hogy hogyan lehet ilyen szépen felszeletelni.
Örülök, hogy ízlett. Jó éles kés szükségeltetik hozzá, szeletelés közben pedig papírtörlővel le kell törölni a kést, hogy a krém ne kenje össze a csokimázat :)
Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.12.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
Köszönöm :)
Nem tudom, hogy az enyémmel mi történt, de szétfolyt. Péntek reggel csináltam, szombat délelőtt lett felvágva és nem dermedt meg. Az volt a ciki, hogy anyukámnak csináltam, mert vitték vendégségbe és kanállal ették. Bár imádták, mert finom volt. Mindent úgy csináltam, ahogy le volt írva, sőt a meggyet még ki is nyomkodtam. De megcsinálom még egyszer, mert ilyen nincs :)
Talán nem főzős pudingporral készítetted,hanem hidegen keverhetővel.
Csak egy ötlet: megvártad amíg a főzött krém teljesen kihült? Mert ha még meleg volt amikor a rámát beledolgoztad, akkor lehet, hogy az hígabbá tette a krémedet...
Mindent úgy csináltam, ahogy a recept írta, viszont mivel sokat kell hűteni, így mindenképpen vissza kellene dermednie a vajnak, hiszen valahol ez a lényege! De még azóta nem próbáltam újra.
Köszönöm szépen a receptet! Isteni finom lett nagy volt a sikere. Én úgy csináltam hogy a kémet megcsináltam előtte való nap teljesen a leírtak szerint a babapiskótával és a meggyel együtt ( nekem nem színeződött el a krém egyáltalán, jól kinyomtam mielőtt bele tettem) és másnap reggel a 2 lapot sütöttem, délután már ehettük is :) Nekem így volt rá időm meg akkor pont nagy meleg is volt.
Ez egy csodálatos süti,és a kép is magáért beszél.
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Klivi!
Elkészítettem már régebben ezt a sütidet, és valami isteni finom! Azonban egy kis szomorúságom akadt. A te fényképedet nézve olyan gyönyörűen sárga maradt a krém, de amikor én beleforgattam a meggyet, a meggylétől az enyém elszíneződött. Mit kellene tennem, hogy az enyémben is ilyen gyönyörű maradjon a krém?
Előre is köszönöm a válaszod!
Üdv,
Zsuzsi
U.i.: Imádom a Kinder Tejszeletes receptedet! :) Én csupán annyit módosítottam rajta, hogy két részletben készítem el a lapokat, mert ha egyben gyúrom meg a tésztát, a második lap annyira megkeményedik mire végzek az elsővel, hogy már nem tudom a tepsi hátára elnyújtani. Meg nekem a lapok is nagyon vékonykák lesznek a tiedhez képest, de ez gondolom attól van, hogy sokkal nagyobb a tepsi, amire rányújtom.
Tipp! Hátha szép lesz a krémed :) a képen is látszik, hogy szép szabályos sorrendben vannak a meggyszemek. Keverd össze a babapiskótát a krémmel, majd rakj le egy sor krémet, és sorban nyomkodd bele a meggyszemeket. Majd krém+megy... Nem kell belerakni előre a krémbe a meggyet. Remélem tudtam segíteni!
Erika
Rendkívül mutatós sütemény...DE nekem nem sikerült
A lapokkal nem volt semmi gond, de a krém valami rettenet lett. Ízre jó volt, de a meggy (hiába csöpögtettem le, csavartam ki ) olyan gusztustalanra elszínezte, hogy rossz volt ránézni. Nem is lett ilyen magas, életem első süteménye is jobb lett ennél. Segítsetek, mit tegyek, hogy ilyen szép legyen, mint a képen...- Nem adom fel!
Köszi a receptet ,nagyon finom lett!!!!
Kedves Klivi!
Nagyon jól sikerült a süti, mindent a leírás alapján csináltam, nem értem, mi lehetett a többieknek a probléma. És nagyon finom! Köszönöm szépen a receptet!
Andi
Örülök, hogy sikerült és ízlett! :)
Nagyon finom és mutatós! Szuper.
Én tegnap készítettem el ezt a sütit! :)
A lapok icipicivel több tejet vettek fel, mint 1 dl így tökéletesen lehetett vele dolgozni. Kicsit nagyobb lapokat nyújtottam, a tepsi hátára fordítottam és körbe levágtam a maradékot, így 2 tökéletesen egyforma lapot kaptam! 10 percig se sütöttem. Kihűlés után kemények lettek, de a krémtől tökéletesen megpuhultak. :)
Nagyon finom lett. Köszönet a receptért. :)
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Nekem sajnos nem nagyon sikerült ez a süti, pedig nem most kezdtem már a sütögetést. A barna lapokhoz írt alapanyag mennyiségek nagyon kevésnek bizonyultak és a tészta is kemény lett. (Több nap állás után is.) Számomra a krém is nagyon száraz. Próbálkozom még vele, egy kicsit módosítva az eredeti recepten, de mindenkinek jó sütögetést kívánok.
Kedves Klivi!
Kíváncsi lennék, hogy készíted a kakaós lapot! Én alig tudtam elnyújtani rettenetes kemény lett, sütés után szintén. (pedig pontosan betartottam a leírt mennyiségeket) 12 percig sütöttem, ennyi idő nem hiszem hogy sok lenne. Egy napot hűtőben tartottam, mégsem puhult be. (kizárólag a kakaós lap nem sikerült) Szeletelhetetlen, törik szanaszét! Ha leírnád a készítés menetét, lehet ott hibáztam!
köszönöm: Marika
Kedves Marika!
A lapokhoz a lisztben elkeverjük a kakaóport, sütőport, cukrot, majd belemorzsoljuk a vajat(margarint), és hozzáadva a tojássárgákat és a tejet, rugalmas tésztát gyúrunk. A liszt és a kakaó minőségétől függően a tej mennyisége változhat, de kb. 1 decit vesz fel. Ezután a tésztát kettévesszük, egyenként kisodorjuk, és tepsi hátán megsütjük.
Lehet, hogy a sütési idő kicsit sok volt, ezért kiszáradtak a lapok, viszont az összeállításnál nem tudom, hogy miért lett kemény a tészta.
Az eredeti receptben is ezek az összetevők vannak, nem változtattam rajta semmit.
Sajnálom, hogy nem sikerült, talán legközelebb...
Üdv: Livi
Kedves klivi!
Annyi lenne csak a kérdésem, hogy a barna lap helyett, esetleg lehetne csinálni kakaós piskótából a sütit? Nagyon nagyon jól néz ki, és szeretném megcsinálni. Nem vagyok már kezdő a sütésben, de most a nyújtott tésztával lennének gondjaim, ezért gondoltam a piskótára :) csütörtökön mikulás party-t csinálunk a barátaimmal, és oda gondoltam hogy megsütöm. Remélem ízleni fog nekik :)
Válaszodat köszönöm előre is!
Üdv: Viki
Persze, megcsinálhatod piskótával is. Sok sikert!
Sziasztok!
Ezt a nevű babapiskótát,hol lehet beszerezni?
Őrületesen gyönyörű ez a süti,szeretném elkészíteni.
Üdv Hajni