Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Konyakos kacsamáj hagymalekvárral

Konyakos kacsamáj hagymalekvárral
Konyakos kacsamáj hagymalekvárral
125 perc / előkészület: 60 perc főzés: 60 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sikerült egy egész, friss hízlalt kacsára szert tennem. Ilyenkor az állat szétbontása után a lehető legkevesebb alkatrészt fagyasztom le, tehát pár napig Tás a kaja…
Elsőként a gyönyörű kacsamáj volt soron, amihez  remek receptet találtam a Bűvös szakácson.

hozzávalók / 4 adag

A konyakos kacsamáj

A hagymalekvár

ajánlat

Bortipp : Béres – Tokaji Cuvée 2005 (Furmint-Hárslevelű alapú édes cuvée)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymalekvárt már előre elkészítjük.
  2. Az alaplevet lábasba öntjük, beletesszük a felaprított hagymát, fehérbort, mézet, sherry-ecetet.
  3. Felforraljuk, majd lassú tűzön besűrítjük.
  4. Leszűrjük, majd megsózzuk, félretesszük.
  5. A barackokat meghámozzuk és hosszanti cikkekre vágjuk.
  6. Serpenyőben olívolajon karamellizáljuk a barackot.
  7. Az olajat leöntjük, és a fehérborral kissé sziruposra sűrítjük a gyümölcsöt.
  8. Kivesszük a hűtőből az előzőleg megtisztított, kierezett kacsamájat, éles késsel 2 cm vastagra szeleteljük (ne tartsuk sokáig kézben, és felmelegített , vékony pengéjű késsel dolgozzunk).
  9. A májat serpenyőben, (olaj nélkül) 20-20 másodpercig sütjük oldalanként, közben megsózzuk.
  10. Előre felmelegített, 160 fokos sütőben további 2-4 percig sütjük (tovább semmiképp!).
  11. A hagymalekvárra helyezzük a sült barackokat és a májszeleteket, majd körbeöntjük a konyakos mártással, esetleg metélőhagymával is meghintjük.
  12. Azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 22 270
elküldve: 5
receptkönyvben: 129
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

M.Zs.

Mióta szakács: 2008.08.18.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-12-01 21:08

Én is vettem ma a FF-tól egy fagyasztott, kilós libamájat. Holnap főpróbát teszek, s ha sikerül, megcsinálom Karácsonykor is. Többféle receptete láttam, de macerásak: libaháj, meg minden...
Ez egyszerűnek, és nagyszerűnek tűnik. Lehet, majd én pezsgős lilakáposztával csinálom meg az ünnepre. Holnap csak a májra koncentrálok.

Marcsi75
Marcsi / Marcsi75 Wed, 2010-11-03 12:19

Senki nem írt ide semmit. Imádom a hízott kacsa és libamájat. Ha mégis rossz lesz a receptjavaslat, akkor elverlek, hogy elpazaroltam egy májat. :-)

426
kacsamáj 60 dkg
salottahagyma 2 dkg
konyak 2 ek
félszáraz fehérbor 3 dl
méz 2 ek
sherryecet 2 ek
alaplé 0.5 l
sárgabarack 3 db
0 ízlés szerint
lila hagyma 250 g
barna cukor 3 teáskanál
vaj 20 g
balzsamecet 1 ek
bors 0.25 kk
0.5 kk