Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A konyhafőnök ihlette lecsó

A konyhafőnök ihlette lecsó
A konyhafőnök ihlette lecsó
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családommal, ha ráérünk, megnézzük a "Konyhafőnök" című adást. Mindig latolgatjuk, vajon hány adásban mérkőzhetnék meg, ugyanis én is jelentkeztem az adásba, de sajnos aznap hívtak próbafelvételre, mikor éppen külföldre indult a repülőgépünk. Fájó szívvel, de érthető módon az utazást választottam. Mindenesetre remek kis próba volt. Bizony igen feszített tempóba kell dolgozni ahhoz, hogy a megadott óra alatt elkészüljön az általam kitűzött négy adag. Leginkább időt rabló az alapanyagok előkészítése. Az ember, amikor a hétköznapokban összedob egy lecsót, nem is gondolná, hogy másképpen is lehet ezt tálalni. Pedig érdemes ráfordítani egy kis plusz energiát, mert mindjárt másképp esik az embernek az étel, ha a szemet is gyönyörködteti. Na nem itt, mert pontosan tudom, hogy nem vagyok egy tálaló művész, de azért ez egy tanulható dolog. Mindenesetre éhes kis családom izgatottan várta a végkifejletet. Tetszésüket elnyerte az eléjük tálalt ebéd.

hozzávalók / 4 adag

Sült paprikakrém

Lecsó

ajánlat

Tálalásnál a szalonnára tálaljuk forma segítségével a lecsót, s arra tesszük a tükörtojást. A félretett paprikakrémmel és sült zöldségekkel díszítjük. Ha valaki kolbásszal szereti, azt is süthet rá.

Szólj hozzá!

elkészítés

Sült paprikakrém

  1. A kápia paprikát megmossuk, szárazra töröljük, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A paprika csumáját a magokkal kihúzzuk, a héját lerántjuk.
  2. Két szép vékony, sovány füstölt bacont teflon serpenyőben piros ropogósra sütünk.
  3. A sült paprikát és a sült szalonnát késes aprítóban krémesre pürésítjük.

Lecsó

  1. A 13 szelet bacont szépen kisimítva adagonként teflon serpenyőben ropogósra pirítunk, belőlük 8 szeletet szalvétára teszünk leitatni.
  2. A hátramaradt füstölt zsíron pirítani kezdjük a nagyobb, nonfiguratívra vágott vöröshagyma darabokat. Tesszük mindezt addig, míg barnára karamellizálódik a vágott széle. 2 evőkanálnyit kiszedünk a díszítéshez. Ekkor visszaadjuk hozzá a kockákra felvágott 5 szelet sült bacont.
  3. A paprikákat mossuk, szárazra töröljük, magházát, szárát kivágjuk, a hagymához hasonló alakzatúra szeleteljük, a piruló hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, fedő nélkül pirítjuk.
  4. Amikor már enged egy keveset a keménységéből, hozzáadjuk a feldarabolt kápia paprikát, és megszórjuk füstölt pirospaprikával.
  5. A paradicsomokat az aljukon megvágjuk kereszt alakban, egy edénybe rakjuk, és leforrázzuk, állni hagyjuk egy percig a forró vízben, majd lehűtjük. Héjukat lehúzzuk, csumájukat kivágjuk. Négy felé vágjuk, és kiszedjük a magházukat. Itt csak a paradicsom húsát használjuk a lecsóhoz.
  6. Amikor a paprika elkezd puhulni, hozzáadjuk a nagyobb cikkekre vágott paradicsomhúst is, valamint a fele paprikakrémet, és tovább pirítjuk kb. 3 percig, hogy ne essenek szét a zöldségek.
  7. Teflon serpenyőben, kizsírozott sütőformában, kis lángon darabonként megsütjük a tojásokat. Amikor a formába öntjük, enyhén sózzuk, majd lefedjük egy percre a sütőformát, hogy a tojásfehérje mindenütt átsüljön, de a sárgája folyós maradjon.
  8. Az elkészült lecsóhoz adunk egy alaposan elkevert tojást, és jól belekeverjük, hogy ne látszódjon benne, de a tálaláshoz az elkészült ételt összetartsa.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 17 600
elküldve: 1
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

baconös lecsó, lecsó másképpen, tojásos baconös lecsó

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2015-08-05 11:40

Köszönöm szépen. Szerintem teltebb az íze, mint amit hagyományosan készítünk, és persze én sem minden alkalommal így készítem, de valóban egyszer mindenképpen érdemes kipróbálni. :-)

kitus28
kitus28 Sun, 2015-05-24 10:57

Nem tudom elkébzelni ez a semmi ,mit tudom én mi recept,hogy vezethet,,,,,,,,,,

witch
witch / witch Tue, 2015-06-02 16:36

Szerintem meg batornak kell lenni a konyhaban (is) es merni kiserletezni. Egyszer elunk, ha most nem kostolunk/ probalunk uj dolgokat, akkor mikor?

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Mon, 2015-08-17 17:27

Tudod, ízlések és konyhák különbözőek....és szabad vélemény nyilvánítás van!
Meglátszik a mostani süteményeden is.

447
bacon 2 szelet
kápia paprika 2 közepes db
paprika 80 dkg
kápia paprika 1 közepes db
paradicsom 5 közepes db
bacon 13 szelet
vöröshagyma 2 közepes db
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
füstölt pirospaprika 2 teáskanál
tojás 5 db