Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körettel egyben sült fűszeres csirkemell

Körettel egyben sült fűszeres csirkemell
Körettel egyben sült fűszeres csirkemell
100 perc / előkészület: 20 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évszaktól független, nagyon egyszerű, könnyű, s annál finomabb étek... szeretek kísérletezni, s egy régebbi alkalommal ezt a kombinációt ötöltem ki, azóta a család kedvence! :) Más húsból is lehet készíteni!

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Más húsból is lehet készíteni, s más fűszerkeveréket is lehet használni! Ha nagyon gyorsan szeretnénk készíteni, az éjszakai pác elmaradhat, s csak addig álljon benne, amíg a zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk! Csináltam már így is, s ekkor is ugyanolyan finom lett!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este -mielőtt készíteni szeretnénk- a csirkemelleket megmossuk, szálirányra merőlegesen vékony csíkokra szeleteljük, egy fedeles tálba rakjuk, beszórjuk a mustáros gyorspác felével, pici sót is szórunk rá, 2 gerezd fokhagymát rányomunk, az olaj felével az egészet összekeverjük, s egy éjszakát állni hagyjuk hűtőben lefedve.
  2. Másnap, amikor már készíteni szeretnénk, egy nagyobb tálba rakjuk a megtisztított, megmosott, felkockázott burgonyát, a szintén megtisztított, megmosott, felszeletelt -nem kell túl vékonyra- hagymákat, a megmosott, csíkokra szeletelt paprikákat, megszórjuk a maradék mustáros gyorspáccal, kevés sóval, a maradék 2 gerezd, átnyomott fokhagymával, meglocsoljuk az olajjal, jól összekeverjük az egészet.
  3. Ehhez a zöldséges-fűszeres keverékhez hozzáadjuk a hűtőből kivett, előző este bepácolt húst, alaposan összeforgatjuk az egészet, s egy jénai tepsibe (más tepsibe is lehet) öntjük, lefedjük fóliával, ha van teteje, azzal. Olyan tepsit válasszunk, amiben kényelmesen elfér.
  4. Betesszük a sütőbe -nem kell előmelegíteni-, alsó-felső állásra állítva, először 200 fokon sercegésig, majd mérsékeljük 150 fokra, s körülbelül 45-60 percig lefedve sütjük, eddigre minden megpuhul. Majd levesszük a fóliát/fedelét, óvatosan megforgatjuk a "cuccot", majd légkeveréssel kissé megpirítjuk úgy, hogy közben forgatunk rajta egyet-kettőt.
  5. Vigyázat, sokáig nem szabad pirítani, mert kiszáradhat, csak szép színt kapjon, mint a képen.
  6. Ha készen van, kivesszük, picit állni hagyjuk, s mindenki ízlésének megfelelően tálalhatja!
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26x36x5 cm
  • elkészítettem: 28 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 406
elküldve: 6
receptkönyvben: 236
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges húsos egytál, pácolt csirkés zöldséges étel, körettel egyben sült fűszeres csirkemell

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

589
csirkemell filé 1 db
magyaros fűszerkeverék 30 g
0 ízlés szerint
vöröshagyma 3 közepes db
piros kaliforniai paprika 2 közepes db
burgonya 1 kg
fokhagyma 4 gerezd
napraforgó olaj 2.5 dl