Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Korhely halászlé 2. - citrommal, tejszínnel

Korhely halászlé 2. - citrommal, tejszínnel
Korhely halászlé 2. - citrommal, tejszínnel
180 perc / előkészület: 40 perc főzés: 140 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy halászcsárdában ettem először ilyet, egy kedves ismerősöm ajánlotta, hogy milyen finom. Kicsit óckodtam, hogy a halászlébe hogyan kerülhet citrom, tejszín. Kizártnak tartottam, hogy ehető, de szívesen próbálok ki új ízeket, így megkóstoltuk a korhely halászlevet és nagyon finom volt.
Az étteremtől nem kérhettem el a receptet, így kísérletezésbe fogtam, hogy valami olyasmit hozzak össze, mint az volt. Kísérletezéseimet követően, receptversenyt írt ki a helyi napilap, ahová beküldtem receptemet. A 2011-es kiadványban meg is jelent.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A halászlét citromkarikával tálaljuk. Mindenkinek, aki a halat ill. a halászlevet szereti.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított hal gerincéről a húst óvatosan lefejtjük, félretesszük.
  2. A csontokat, a fejet, a farkat feltesszük főni.
  3. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a borsot, a kelkáposztát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, a babérlevelet és megsózzuk.
  4. Legalább 2 órán keresztül főzzük. (A pirospaprikát akkor adjuk hozzá, ha már forr.)
  5. Szitán, vagy paradicsompasszírozón átpasszírozzuk, majd a levet ismét feltesszük a tűzre.
  6. Ha forr, beletesszük az apró kockára vágott, filézett halkockákat, amit előzőleg besóztunk és 20 percig főzzük.
  7. Majd a 2 tojássárgáját kikeverjük a tejszínnel és a lébe öntjük. (Ezzel már nem kell forralni.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 966
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

scarlett69

Mióta szakács: 2011.04.04.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
főzőverseny: halételek főzőverseny
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

halászlé, korhelyleves hallal, pontyleves káposztával, halászlé korhely módra

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Sun, 2011-06-12 16:44

Szia!
Citromot ezúttal csak a díszítéshez használtam, tejszín pedig van benne! Jobban sikerült a kép a "Délmagyarország és Délvilág SZAKÁCSKÖNYV és GASZTROKALENDÁRIUM 2011"-ben ahol a receptem megjelent, ott profi fényképész csinálta a képeket még profibb géppel...

Boribon
Boribon / Boribon Sun, 2011-06-12 08:01

Hello, jol hangzana a recept, de valahogy nem stimmel... a receptben nincs citrom, a fenykepen pedig nincs tejszin.

463
ponty 1.5 kg
vöröshagyma 15 dkg
zöldpaprika 2 közepes db
paradicsom 1 db
fűszerpaprika 5 dkg
0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
kelkáposzta 20 dkg
citrom 1 db
főzőtejszín 2 dl
bors 0 ízlés szerint
tojássárgája 2 db