Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Korhelyleves 2.

Korhelyleves 2.
Korhelyleves 2.
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a Karácsonyi menü első fogása minden évben, de néha azon kívül is főzök, mert nagyon szeretjük, ezért is készítek mindig egy jó nagy fazékkal belőle. Állítólag macskajaj ellen is kiváló :). Mint a káposztás ételek általában, annál finomabb, minél többször volt melegítve.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Karácsonyra, Szilveszterre

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felkockázzuk a szalonnát, zsírjára pirítjuk, és ezen pároljuk meg a kockára vágott hagymát.
  2. Karikákra vágjuk a kolbászt, kockákra a füstölt húst és a hagymához adjuk, ha az már puha.
  3. Fűszerezzük sóval, köménnyel, borssal, pirospaprikával, kaporral, és egy kicsit sütjük, majd felöntjük borral, és beledobunk pár babérlevelet. (Alaposan meg szoktam locsolni, kb. fél liter borral.)
  4. Ekkor kerül bele a gomba a levesbe.
  5. Közepes lángon főzzük fedő alatt, hogy ne párologjon el sok bor.
  6. Ha a hús és a kolbász majdnem megfőtt, beletesszük a savanyú káposztát (ha kell, összevágjuk, hogy ne legyenek túl hosszú káposztacsíkok benne, de nem mossuk át).
  7. Felöntjük vízzel, és utánafűszerezzük, ha szükséges.
  8. Ha a káposzta is megpuhult, belekverjük a tejfölt (egy kevés levet merünk a tejfölre, összekeverjük, így könnyebb a levessel összedolgozni).
  9. Átforraljuk még egyszer, és kész :).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 40 472
elküldve: 6
receptkönyvben: 433
elkészítve: 24/32
Facebookon megjelent: -

szakács

FoX

Mióta szakács: 2011.04.18.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
diéta: tojásmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: újév
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szalonnás-savanyú káposztás leves, kolbásszal gazdagított káposztaleves

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Thu, 2015-11-12 16:33

Azta, de guszta! Nalunk sajnos nincs langolt kolbasz. :-(
Van valami otletetek, hogy mit rakjak bele helyette?

Hszilvi
Apanya / Hszilvi Mon, 2012-12-31 13:33

Kedves FoX!
Sajnálom, hogy csak az idén találtam meg a receptedet, nagyon tartalmasnak, finomnak tűnik. Most indulok a konyhába, ma megcsinálom, hogy holnap már csak enni kelljen (már ha marad belőle).

FoX
FoX / FoX Mon, 2012-12-24 17:12

Nagyon örülök, ha ízlett, és boldog Karácsonyt mindenkinek :)

Tarackos
Tarackos / Tarackos Sun, 2012-01-22 12:08

Nagyon jó recept,bár az eredeti korhelylevesbe nem teszünk gombát és persze kaprot és bort sem,de ez egy egyéni jól összekombinált kiváló ötletes finom étel lehet.Gratulálok!

Sopszi
Sopszi / Sopszi Fri, 2011-12-30 19:59

Ááááá Isteni finom! Köszönöm a szuper ízeket :-) Én a gombát és a kaporlevelet kihagytam (mert nem vettem, ill. nem szeretem). Fél adagot csináltam, hiba volt :-D

372
lángolt kolbász 20 dkg
füstölt oldalas 20 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 3 közepes fej
savanyú káposzta 1 kg
gomba 250 g
tejföl 375 g
fehérbor 7 dl
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
kapor 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
víz 2.5 l