Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Korhelyleves Gonoszka konyhájából

Korhelyleves Gonoszka konyhájából
Korhelyleves Gonoszka konyhájából
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétvégén ezt készítettem ebédre. Lassan jönnek most már a friss zöldségek, gyümölcsök, így kihasználtam azt erre a levesre, hogy még tél vége van. Aztán már úgyis a friss alapanyagokat fogom használni a tavasz beköszöntével. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva, 100 grammban 52 kalória van.  

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A savanyú káposztát átöblítjük, kicsit kinyomkodjuk, és megvagdaljuk.
  2. A füstölt sonkát kockákra, a virslit karikákra vágjuk.
  3. Egy nagyobb fazékba beletesszük a savanyú káposztát, a felvagdalt sonkát és virslit. Hozzátesszük a babérlevelet, és felöntjük a vízzel.
  4. Ameddig fő a káposzta, elkészítjük a rántást. A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Egy lábosba beletesszük a zsiradékot, megdinszteljük rajta a vöröshagymát, majd a megtisztított fokhagymát ráreszeljük.
  5. Egyet keverünk rajta, megszórjuk a liszttel. Kb. 1 percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, és rögtön felöntjük hideg vízzel. Csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, és ezzel is elkeverjük.
  6. Ha a káposzta megpuhult (kb. 40 perc), akkor hőkiegyenlítéssel berántjuk. 1-2 percig még főzzük, ha kell sózzuk.
  7. Melegen tálaljuk tejföllel, friss kenyérrel.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 227
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

savanyú káposztás leves, tejfölös káposztaleves, sonkás-virslis káposztaleves tejfölösen

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

320
savanyú káposzta 50 dkg
sonka 25 dkg
virsli 25 dkg
babérlevél 3 db
víz 2.5 l
olívaolaj 20 g
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
finomliszt 4.5 dkg
fűszerpaprika 1 ek
tejföl 20 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
1 teáskanál