Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Korhelyleves Iluskától

Korhelyleves Iluskától
Korhelyleves Iluskától
120 perc / főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig így készítem a korhelylevest, és mindig nagyon finom! Egy évben többször is szoktam, mert kedves férjecském előszeretettel kéri... mikor kitálalom, mindig kevéske csípős paprikával és tejföllel ízesítjük még, mert imádjuk... :-)))

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kevéske csípős paprikával ízesítve még finomabb!!! Saját hordós káposztával még finomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsíron megfonnyasztjuk a reszelt vöröshagymát, a lisztet hozzákeverjük, 2 percig pirítjuk.
  2. Fűszerpaprikával hintjük meg, és máris annyi vízzel felengedjük, amennyi levest szeretnénk.
  3. A kockára vágott csülköt beletesszük, félpuhára főzzük. Befűszerezzük a borsikafű kivételével.
  4. Utána a mosott gerslit rakjuk hozzá, amivel 30 percig főzzük.
  5. A káposztát apróbbra vagdossuk, hogy ne legyenek túl hosszú szálak benne. Ezt is hozzárakjuk, amivel teljesen készre főzzük.
  6. A végén tegyük hozzá a borsikafüvet. Tálaláskor tejföllel ízesíthetjük. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 911
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
711 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: szilveszter, újév, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

füstölt csülkös korhelyleves, korhelyleves csülökkel, savanyú káposztaleves, káposztaleves füstölt hússal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

372
sertészsír 2 ek
vöröshagyma 1 nagy db
finomliszt 2 csapott ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
füstölt sertéscsülök 25 dkg
gersli 0.75 bögre
savanyú káposzta 20 dkg
fokhagyma 4 gerezd
ételízesítő 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 1 kávéskanál
kakukkfű 1 teáskanál
bazsalikom 3 csipet
borsikafű 1 kávéskanál
víz 3 l