Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Korhelyleves káposztalével

Korhelyleves káposztalével
Korhelyleves káposztalével
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha darált hússal dolgozunk, hozzáadunk 5 dkg előfőzött rizst, 2 tojássárgát, egy kis fej reszelt hagymát, 2 cikk zúzott fokhagymát, sót és borsot. A továbbiakban ugyanúgy járunk el. Készíthetjük csirke nélkül, leveskockával, aki szereti. Én nem szoktam kockát használni.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldséget megtisztítjuk. A sárgarépát apróra vágjuk, a 2 kanál olajon megfuttatjuk, 1 dl vizet adunk hozzá, hagyjuk 5 percig, hogy a karotén kioldódjon, ettől lesz aranysárga a levesünk.
  2. Feltöltjük 3 l hideg vízzel, hozzáadjuk a csirkét, a zellert, a petrezselyemgyökeret, a fogpiszkálóval átszúrt egész hagymát, sózzuk, lefedjük, és csendes lángon megfőzzük.
  3. Ezalatt elkészítjük a gombócokat. Ha kolbásszal dolgozunk, kinyomjuk a bélből a húst, apró gombóckákat készítünk. A fővő levesből kimerünk egy fazékba, és ebben megfőzzük a gombócot.
  4. Amikor a leves elkészült, kivesszük a csirkét, a gyökereket és a hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott lestyánt (vagy szárítottat), és jöhet a káposztalé. Ezzel egyet lobban, és máris kész a leves.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 264
elküldve: 1
receptkönyvben: 103
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
222 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: szilveszter
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

káposztaleves, korhelyleves kolbászos gombóccal

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

karica
karica / karica Sat, 2012-01-21 14:00

Kinyomtattam :)
Szeretek mindent, ami Erdélyből jön. Köszönöm a receptet.

Sancho
Sancho Fri, 2011-12-30 15:38

Ez igen! Igazi házias koszt! Semmi tápos dolog benne!

610
kolbász 80 dkg
sárgarépa 30 dkg
fehérrépa 30 dkg
zeller 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
csirke 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
lestyán 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
savanyú káposzta leve 1 dl
víz 3 l