Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Korhelyleves lencsével

Korhelyleves lencsével
Korhelyleves lencsével
195 perc / előkészület: 15 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Benke Laci bácsitól tanultam ezt az ételt, évek óta szilveszterre megfőzöm. Nagy kedvencünk, és mindig más, sós jellegű tésztát sütök hozzá. A képen sonkával töltött szezámos kifliket kínáltam mellé.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A füstölt csülköt hideg vízbe feltesszük főni pár szem feketebors, 1 db hagyma és 1-2 gerezd fokhagymával.
  2. Időközben a lencsét beáztatjuk.
  3. Az olajban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre hevítjük, kevés fűszerpaprikát teszünk rá, és kevés vízzel felengedjük. Erre kerül a savanyú káposzta.
  4. Ha a csülök félpuha, kivesszük a főzőléből és a csontokról leválasztjuk, darabokra vágjuk fel. A kolbászt is felkarikázzuk és a káposztához adjuk. Ugyanígy a lencsét, a babért és zúzott fokhagymát.
  5. A főzőlével felöntjük, de csak 5 dl legyen. Ha minden megpuhult, akkor a tejfölt a liszttel, mustárral kikeverjük, és behabarjuk vele a levest. Végül forrón tányérokba szedjük, locsoljunk rá még tejfölt, és már jó étvággyal neki is állhatunk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 497
elküldve: 2
receptkönyvben: 89
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

savanyú káposztás lencseleves, szilveszteri lencseleves savanyú káposztával, káposztás lencseleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

594
füstölt sertéscsülök 50 dkg
gyulai kolbász 10 dkg
lencse 15 dkg
napraforgó olaj 3 ek
savanyú káposzta 80 dkg
fokhagyma 10 g
tejföl 5 dl
finomliszt 50 g
mustár 1 teáskanál
1 késhegynyi
fekete bors 1 késhegynyi
babérlevél 4 db
vöröshagyma 2 közepes db
víz 2 l