Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Korhelyleves macskajajra Marcsitól

Korhelyleves macskajajra Marcsitól
Korhelyleves macskajajra Marcsitól
50 perc / előkészület: 5 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

  https://www.youtube.com/watch?v=Ha9wLl11a7g  Ami ezután jön másnap, az a macskajaj. Erre az iszonyatos betegségre az egyik legjobb orvosság ez a leves. Mielőbbi gyógyulást kívánok!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tejföllel, kenyérrel vagy sós süteménnyel kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát zsírban aranysárgára sütjük.
  2. Rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, és felöntjük kevés vízzel, kiforraljuk.
  3. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, a babérlevelet és a köménymagot.
  4. Felöntjük annyi vízzel, amennyi háromujjnyira ellepi, belekarikázzuk a bőrétől megszabadított kolbászt, sózzuk, ha szükséges. Fedő alatt 30 perc alatt készre főzzük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 33 846
elküldve: 7
receptkönyvben: 345
elkészítve: 30/40
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: újév

egyéb elnevezések

leves macskajaj ellen, kolbászos káposztaleves

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

petu
petu Fri, 2014-07-04 14:35

Kedves Marcsi,
a hozzávalókhoz nem kellene valamennyi savanyú káposzta?
VICC VOLT: különben már többedszer csinálom, ezt szerettem meg, jó. Nagyon jó!
üdvözlettel: petu

marti48
Marti48 / marti48 Thu, 2013-09-26 21:36

Kedves Marcsi!
Pont igy kepzeltem el a ma vasarolt vecsesi kaposztabol keszülendö korhelylevest. Ugyanis hust nem vettem, es igy egy jo szekely kaposzta helyett eszembe jutott: korhelylevest fözök, de hus nelkülit. Finom hazi kolbasz viszont van. Igaz ösz van, es nem masnapossag ellen keszül, de ki tudja, hogy mi lesz meg szilveszterkor...?:) Most itthon vagyunk, es minden "hazaira" elcsabulunk, mint ma pl. a vecsesi kaposztara. Köszönet a nagyon finomnak igerkezö leves repceptjeert! Üdvözlettel: Marti

marti48
Marti48 / marti48 Sat, 2013-09-28 19:20

Kedves Marcsi!
Tegnap a Te receptedet veve alapul megcsinaltam a levest, de egy kicsit "maskepp". Beküldtem, talan tetszeni fog! Termeszetesen benne van "a stroy"-ban, hogy a Te levesed adta az "ihletet". Csinaltam ugyanis egy jo sürü, zöldseges-füszeres alaplevet, es ebbe forgattam bele a kaposztat - szerintem nagyon jo lett! En ezt az alaplevet a gulyashoz, pörkölthöz mindig elkeszitem (persze a füszerezese mas mint a korhelylevese) - tudom ajanlani. Egy kedves baratunktol tanultuk ezt a modszert.

Ebben a gyönyörü idöben - en is csak nagyon kellemes hetveget tudok kivanni!:)
Üdvözlettel, Marti

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2013-09-30 19:20

Kedves Marcsi, drukkolok, hogy mi lesz a velemenyed...:) Egyelöre "varakozik".
Üdvözöllek szeretettel: Marti

t.ildiko.
t.ildiko. Wed, 2013-05-29 15:21

Elkészítettem és nagyon finom lett.Tálaláskor aki akart az tejfölt is tett bele.Nem volt nehéz az elkészítése sem.Köszönjük a finom receptet.

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2012-12-31 01:02

Kedves Marcsi!

Elkészítettem a recepted alapján a levest, nagyon fincsi lett. Már meg is kóstoltuk! Dupláztunk is :-))
Nem mintha macskajajjban lennénk, vagy 1-én is lennénk majd :-)))
Mert én sajnos, vagy nem sajnos ( nem is tudom? ) 31-én, és újév napján is dolgozom, így nem is lehet ilyesmiről szó :-)) De biztos, hogy akkor is nagyon jól fog esni!
Még sosem készítettem, pedig milyen egyszerű!
Köszi a receptet!

Boldog új évet kívánok Neked!

Üdv: Vici

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Mon, 2012-12-31 15:31

Kedves Vici.
Nagyon örülök, hogy ízlett a levesem. Annak különösen örülök, hogy a fakanál elismert MESTERE dicsérte a receptemet. Fogadd együtt érzésem, hogy ezen a két bulizós napon is dolgoznod kell.
Sok jó receptet és Nagyon Boldog Új Évet Kívánok!
Üdv. Marcsi

542
savanyú káposzta 80 dkg
lángolt kolbász 40 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
disznózsír 1 ek
fűszerpaprika 1 ek
babérlevél 2 db
köménymag 2 csipet
0 ízlés szerint
víz 1.5 l