Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Korhelyleves Marti konyhájából

Korhelyleves Marti konyhájából
Korhelyleves Marti konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itthon vagyunk, és a hazai alapanyagok vonzerejének nem tudunk (de nem is akarunk:) ellenállni. Tegnap a vecsési savanyú káposzta csábított el... Marcsisef remek receptje alapján készítettem el a magam "alapleves" változatát. Passzolt az őszi hangulathoz, és előzetes korhelykedés nélkül is nagyon jólesett!

hozzávalók / 2 adag

Fűszeres alaplé

A leves készre főzése káposztával

ajánlat

Tejföllel és friss (barna) kenyérrel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mangalica szalonnát, a répát, fehérrépát, zellert, a hagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk (a répákat és a zellert vékony hasábokra szeljük, ezeket keresztben és hosszában több vékony csíkra vágjuk, így kapunk pici kockákat).
  2. Egy lábasban felhevítjük a szalonnát, lassú tűzön kevergetve kiolvasztjuk a zsírját, majd hozzáadjuk a felaprózott zöldségeket, a hagymával, fokhagymával együtt. Rászórjuk a cukrot, és pár percig állandó kevergetés közben karamellizáljuk az egészet. Kb. 2 dl vízzel felöntjük, hozzáadjuk az ételízesítőt és a fűszereket. Lassú tűzön puhulásig főzzük, a vizet közben pótoljuk, ha túlságosan elpárologna.
  3. A kiöblített savanyú káposztát belekeverjük az alaplébe, rászórjuk a pirospaprikát, és felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 3 ujjnyira ellepje. Szintén lassú tűzön puhára főzzük a káposztát.
  4. Legvégén beletesszük a felkarikázott kolbászt (a bőrét előzőleg lehúzzuk), összeforraljuk, ízlés szerint esetleg utánafűszerezzük (sózni szerintem nem kell).
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 28 284
elküldve: 10
receptkönyvben: 493
elkészítve: 23/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Illatos alaplében főzött korhelyleves, káposztaleves, savanyú káposztás leves

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-10-01 23:39

Jól hangzik, jól néz ki, biztos nagyon finom volt! Köszi a megosztást Márti, üdv, Torma :)

marti48
Marti48 / marti48 Wed, 2013-10-02 18:55

Örülök, hogy megtetszett, tenyleg finom volt...:)

Köszi a kedves visszajelzest!
Marti

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Tue, 2013-10-01 18:53

Kedves Márti!
Ez nagyon finomra sikerült!!!!!
Szalonnával, zöldségekkel én is ki fogom próbálni.
További szép hetet kívánok!
Marcsi

marti48
Marti48 / marti48 Wed, 2013-10-02 18:28

Kedves Marcsi!
Külön örülök,hogy irtal,es remelem, hogy ha kiprobalod, akkor izleni fog ez a valtozat.
Szeretettel üdvözöllek: Marti

387
vöröshagyma 1 kis fej
sárgarépa 1 kis db
zeller 1 kis db
fehérrépa 1 kis db
fokhagyma 1 gerezd
ételízesítő 1 teáskanál
tárkony 1 késhegynyi
babérlevél 1 db
fekete bors 0 ízlés szerint
borókabogyó 2 db
köménymag 1 kávéskanál
mangalica szalonna 2 dkg
barna cukor 1 teáskanál
savanyú káposzta 200 g
csípős kolbász 10 dkg
fűszerpaprika 0 ízlés szerint