Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Korianderes báránycurry

Korianderes báránycurry
Korianderes báránycurry
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az étel egy indiai receptkönyvből származik (Camelia Pandzsabi: A legjobb curryreceptek Indiából). A Konkan-partvidékről való, ahol jellegzetes termő-, és fűszernövény a koriander. A hozzávalók népes seregétől senki ne rettenjen vissza. Csak első ránézésre tűnik soknak, a java fűszerekből áll. 
Rendkívül élénk színű, zamatos étel, de VIGYÁZAT! A koriander testes aromáját, ami leginkább egy megriadt poloskához hasonlít, nem mindenki szereti. Győződjünk meg erről, mielőtt nekiállnánk. Ha nem szeretjük az illatát, próbálkozzunk helyette petrezselyemmel.

hozzávalók / 4 adag

A báránycurryhez

A tálaláshoz (kihagyható)

ajánlat

Èlettani hatása: közepesen savas, kevesebb hússal enyhe.
Ha a rizs helyett inkább indiai kenyérfélével fogyasztjuk, a hatás még jobb.
Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz.
 


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A korianderlevelet, a mentát, a kókuszt, a magvakat, a a zöld chilit és a mustárt turmixoljuk össze kb fél dl vízzel.
  2. Forrósítsuk fel az olajat egy fazékban, tegyük hozzá a fahéjat, a kardamomot és szegfűszeget. Egy perc után jöhet a hagyma. Ezt süssük lassú tűzön 15 percig, amíg a széle barnulni nem kezd.. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, gyömbért és a bárányt. Süssük így a húst 5 percig, szórjuk meg a kurkumával, a korianderrel és a római köménnyel, majd kevergessük a húst néhány percig, hogy a fűszerek teljesen bevonják.
  3. Vegyük kicsire a lángot, tegyük hozzá a joghurtot, a zöld masszát, 4 dl vizet és egy tk sót. Ezután forraljuk  fel, fedjük le, és hagyjuk kis hőfokon párolódni kb. 45 percen át, vagy amíg a bárány nem puhul meg. Ekkor adjuk hozzá a citromlevet, szükség szerint ízesítsük. Ha több szószt szeretnénk, adhatunk hozzá még egy kevés vizet.
  4. Tálaláskor hintsük meg frissen őrölt fekete borssal, garam masalával és friss korianderrel.  
  5. Jól illik hozzá a főtt basmati rizs.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 779
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

kókuszos báránycurry, indiai bárányragu kókusszal és joghurttal, fűszeres indiai bárányragu

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

802
bárányhús 1 kg
koriander 1 csokor
menta 0.5 csokor
kókusz 5 dkg
kesudió 20 g
chili 5 db
mustármag 1 tk
fahéj 1 tk
zöld kardamom 4 teáskanál
szegfűszeg 3 db
vöröshagyma 20 dkg
fokhagyma 4 gerezd
gyömbér 3 cm
kurkuma 0.5 tk
koriander 1.5 teáskanál
római kömény 0.75 teáskanál
joghurt 1 dl
0 ízlés szerint
citromlé 1 ek
bors 0 ízlés szerint
garam masala 0 ízlés szerint
koriander 0 ízlés szerint