Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Korianderes csirkeraguleves

Korianderes csirkeraguleves
Korianderes csirkeraguleves
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 A koriander adta az ihletet, és utána megpillantottam friss lime-ot, majd szinte maguktól sorakoztak a gombák...

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellett felkockázzuk, besózzuk, korianderrel megszórjuk.
  2. A főzőedényben az aprított fokhagymát kevés szezámolajon lepirítjuk, hozzáadjuk a húst, fehéredésig pirítjuk.
  3. Felöntjük húsalaplével, beletesszük a hagymát és a szárított erdei gombát.
  4. Közben a csiperkegombákat megpucoljuk, a sajtokat (füstölt, cheddar, ementáli, trappista) lereszeljük.
  5. Amikor már a hús majdnem megpuhult, a gombákat is hozzáadjuk.
  6. Amikor minden megfőtt, felöntjük tejszínnel, és beleszórjuk a sajtokat, és krémessé keverjük.
  7. Megszórjuk még korianderrel, és friss lime-ot facsarunk hozzá. Elkeverjük, és tálalhatjuk is. 
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 686
elküldve: 13
receptkönyvben: 268
elkészítve: 11/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

tejszínes raguleves, pikáns csirkeraguleves, gombás raguleves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Illatok a konyhámból
Illatok a konyhámból / Illatok a konyhámból Thu, 2012-08-16 09:14

Szia! Ebben az esetben nem áztattam be. Lassú tűzön kevés idő alatt megpuhul a hússal együtt és jobban átjárja az íze a levest. Amúgy szinte minden más receptemben melegvízben beáztatom előtte és úgy használom fel. :)

niki371
Niki. / niki371 Fri, 2012-08-17 10:57

Köszi a gyors választ! Biztos megfőzöm! Hol vettél szárított gombát? Vagy neten rendelted?

Illatok a konyhámból
Illatok a konyhámból / Illatok a konyhámból Fri, 2012-08-17 11:15

Valójában ez saját szárítású erdei gombával készült. Viszont Sparban/Intersparban elég nagy választékban lehet kapni. Ha többféle erdei gomba keveréket használsz, akkor a vargányát ajánlanám leginkább. :) Sikeres főzést!

455
csirkemell filé 20 dkg
csiperkegomba 10 közepes db
gomba 2 dkg
limelé 1 lime-ból nyert
koriander 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
alaplé 1 l
főzőtejszín 1.5 dl
sajt 5 dkg
krémsajt 2 dkg
szezámolaj 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
vöröshagyma 1 kis fej