Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Korianderes répaleves

Korianderes répaleves
Korianderes répaleves
45 perc / előkészület: 25 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A répa és koriander páros klasszikusnak számít a brit konyhában. Bármelyik sarki kávézóba mész ebédkor, találni fogsz ilyen levest, és meg kell mondjam, isteniek. Sokszor csak egy nagy tál levest eszek ebédre, kifejezetten jó hűvösebb napokon. Nem is említve, hogy hó végén jól jön egy ilyen olcsó, de finom recept. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Aprítsuk fel a póréhagymát és a fokhagymát, és egy nagy lábosban kezdjük el pirítani az olívaolajon.
  2. Ha már kicsit megfonnyadt, adjuk hozzá a köménymagot, sót, borsot, és pároljuk még néhány percig.
  3. Közben pucoljuk meg a répát és a krumplit, és vágjuk fel kb. ugyanolyan nagyságú kockákra.
  4. Adjuk a hagymás fűszeres alaphoz, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy egy ujjnyi magasságban ellepje. Adjuk hozzá a friss koriander levelet.
  5. Fedjük le, és 20 perc alatt főzzük puhára.
  6. Ha puhák a zöldségeink, egy botmixer segítségével pürésítsük. Ha krémesre szeretnénk, adjuk hozzá a kókusztejet, de ez elhagyható lépés.
  7. Tálaljuk friss korianderrel, és öntözzük meg egy kevés kókusztejjel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 303
elküldve: 3
receptkönyvben: 105
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

thefoodcrafter

Mióta szakács: 2015.01.11.
18 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

répaleves, krémleves, sárgarépa krémleves

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

145
sárgarépa 600 g
újkrumpli 300 g
póréhagyma 0.5 db
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
köménymag 1 teáskanál
leveskocka 1 db
koriander 1 csokor
kókusztej 15 ml
víz 8 dl