Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körmös-gerslis káposzta cserépedényben

Körmös-gerslis káposzta cserépedényben
Körmös-gerslis káposzta cserépedényben
210 perc / előkészület: 30 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek cserépedényben főzni, szeretjük a káposztát, és így született meg ez a recept. Habár olyan cserépedényem van, amiben lehet a gázon is főzni, de ezt még nem mertem kipróbálni, ezért variáltam meg így a pörköltalap előkészítését.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Friss kenyérrel, tejföllel, és egy jó pohár borral kitűnő fogás bármikor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pörkölt alapot készítünk: olajon, vagy zsíron megdinszteljük a felaprított hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a zöldpaprikát és a felkockázott paradicsomot, rádobjuk a felkockázott húst, a félbevágott sertéskörmöt és a csíkokra vágott bacon szalonnát. Pár percig együtt pároljuk.
  2. A cserépedénybe áttesszük, megszórjuk fűszerpaprikával és összekeverjük,hozzáadjuk a savanyú káposztát. Felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje.
  3. Légkeveréses sütőben kb. 140 fokon 90 percig főzzük, majd hozzáadunk 5-6 ek gerslit (árpagyöngy). Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és 160 fokon további 90 perc alatt készre főzzük. A víz mennyiségét közben lehet pótolni, ha szükséges.
  • sütési hőfok: 140°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 433
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágicámdrágám

Mióta szakács: 2011.11.27.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: római tál receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

gerslis-húsos káposzta, káposzta sertéshússal és körömmel, körmös-húsos káposzta árpagyönggyel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 Wed, 2013-05-29 15:36

Kedves Momani!
Teljesen igazad van, kimaradt a káposzta,amelyet a cserépedénybe tesszük együtt a többi hozzávalókkal,amit az 1./pontban részleteztem. Én azért szoktam gerslit tenni bele,mert akkor nem olyan lucskos,de próbáld kevesebb lével csinálni,ha nem ismered,a rizst én kizárnám teljesen,szerintem nem illik hozzá. ÉN a töltött káposztát is ebbe a mázas cserépedényben készítem már évek óta,és itt is gerslit használok.Nagyon finom tud lenni :)
Üdv:Ági

momani
momani Wed, 2013-05-29 11:31

Kedves Ágica!
Érdeklődni szeretnék, hogy a káposztát mikor teszed bele (hozzá) az ételhez?
Erdélyből kaptam egy igazi mázas töltött-káposztás tálat (cserépedényt), fedővel. Keresek olyan ételeket,amelyeket finomra és viszonylag egyszerűen el lehet készíteni benne. Szeretjük a csülköt és a káposztát is.
Illetve kérdezném, hogy a gersli kihagyható-e belőle, nem igazán ismerjük, nem ettünk még, talán rizs használható helyette? Előre is köszönöm válaszod! Üdv:
momani

Sophyeka
Almási Zsófia / Sophyeka Wed, 2012-03-14 16:21

Kedves ÁgicámDrágám ! :D
Nagyon gusztán néz ki! :) biztos el fogom készíteni! :) eddig nem mertem nekikezdeni a káposztának,mert gondoltam,hogy bonyolult,de eme kitűnő recept alapján kedvet kaptam elkészíteni ! :) köszönöm :-*

598
sertéslapocka 60 dkg
sertésköröm 40 dkg
bacon 10 szelet
savanyú káposzta 150 dkg
vöröshagyma 2 kis db
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 db
napraforgó olaj 2 ek
gersli 10 dkg