Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kóródi tojásleves

Kóródi tojásleves
Kóródi tojásleves
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Alföldi recept, amit a nagymamámtól tanultam. A család több generáció óta készíti, és imádja.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből és az olajból rántást készítünk. Kevergetés közben hozzáadjuk a babérlevelet és a kisebb darabokra vágott kolbászt, és együtt pirítjuk kis lángon.
  2. Ha zsemleszínűre pirult, lassan felöntjük a tejjel, és folyamatosan keverjük közben, nehogy csomós legyen. Sózzunk, és ízlés szerint kevés borsot is tehetünk bele.
  3. Lassan felforraljuk, közben folyamatosan kevergetjük, mert hajlamos leragadni, és ha habzani kezd, gyorsan levesszük a lángot, mert hajlamos kifutni.
  4. Ha forr a leves, felütjük a tojásokat, és óvatosan beleengedjük. Gyengéden keverjük meg néhányszor, így a tojások fehérje bevonja a sárgáját, és egy kicsit "rongyos"lesz. 2-3 perc után le is kapcsolhatjuk.
  5. Tálalás előtt 10-15 percet pihentetjük, így átfőnek a tojások, és összeérik a leves.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 675
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Fetisha

Mióta szakács: 2018.05.27.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

Tojásleves, kolbászleves, tejleves, vidéki konyha

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

420
napraforgó olaj 4 ek
finomliszt 3 csapott ek
tej 1 l
kolbász 100 g
tojás 4 db
babérlevél 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint