Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körömpörkölt Évi néni konyhájából

Körömpörkölt Évi néni konyhájából
Körömpörkölt Évi néni konyhájából
130 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjemmel alig vártuk, hogy finnyás gyermekünk gólyatáborba menjen, amikor is végre elkészíthettem ezt az isteni ételt. Az "embert"idézem: - "Addig tudnám ezt enni, míg szét nem durranok."

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A körmöket folyó víz alatt alaposan megmossuk, lekapargatjuk (1 körmöt 4 részre vág(at)unk).
  2. A hagymát felkockázzuk, és a forró zsíron megdinszteljük. Ha üveges, jöhet hozzá a fokhagyma, a pirospaprika, a körmök, az egyéb fűszerek, felkarikázott paprika, paradicsom. Mindezeket 2-3 percig sütögetjük, majd felengedjük vízzel (én zöldségalaplével készítettem), és kuktában 2 órát főzzük kis lángon, míg a csontról a hús le nem válik.
  3. Köretnek héjában főtt burgonyát adtam (és olyan korianderes csalamádét a piacról, hogy még olyan finomat nem is ettem.)
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 29 684
elküldve: 0
receptkönyvben: 82
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: kukta
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
adag: 3 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertésköröm pörkölt, pörkölt sertéskörömből, sertéspörkölt

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

SAGIMANO
SAGIMANO Thu, 2013-01-10 21:08

Kedves Évi néni!
És a többi konyhatárs is!

Végigolvastam az összes körömpörkölt receptet, és mindegyikben van a hozzávalók közt zsír!?
Én Baján tanultam K. Lászlótól hogy ebbe a pörköltbe nem kell zsír, mert van benne úgyis elég. (Lásd kocsonya teteje.) Minden hozzávaló - fokhagyma, v.hagyma, só, bors, paprika, 1 nagy babérlevél! stimmel. Innentől kezdve rém egyszerű. Mindent pakolj egy méretes lábosba, öntsd föl vízzel(nem kell hogy ellepje! mert híg szaftja lesz) lassú tűzön 3-3,5 óra és kész.
Próbáljátok ki! Ízéből nem hiányzik a zsír, és egy kicsit könnyedebb, már ha ilyet lehet írni körömpörköltről.
Jó étvágyat!

pataygyz
Zoli / pataygyz Thu, 2013-01-17 21:54

Kedves Sagimano!
Ma vettem körmöt és a fagyasztóban van kicsontozott csülök. Most kerestem egy nem szokványos receptet hozzá. A hozzászólásodat olvasva meg is találtam. Holnap fogom főzni. Beszámolok az eredményről.
Addig is jó főzőcskézést kívánok mindenkinek!
Zoli

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-01-11 10:51

Kedves Sagimano!

Köszönöm az ötletet, ki fogom próbálni. Nagyon szeretem a hosszan főzött ételeket, egészen más az ízük, állaguk, mint a turbózottaké. Gondolom régen ezt készíthették a kemence szegletébe, amikor már leégett a tűz. Szóval kipróbálom.Köszönöm még egyszer. Üdv: Évi néni

szneki
Szneki / szneki Wed, 2012-09-05 08:39

Kedves Évi néni!

Még ugyan reggel van,de nagyon jól néz ki az a tányér!Imádom én is az ilyen alkatrészeket,jó ragadós,tapadós,nyami!Bográcsban is szoktad készíteni?Nálunk általában úgy fő:)

Üdv.:Szneki

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2012-09-05 10:25

Kedves Szneki!
Piszok jó ötlet. Ha bogrács köré keveredek, biztosan kipróbálom. Köszi az ötletet. Üdv: Évi néni

Sanyasef
Sanyasef Tue, 2012-09-04 16:57

Kedves Éva.
Szívesen lennék nálatok manikűrös!!
Üdv. Sándor

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2012-09-04 17:03

Kedves Sándor!
Ez a legnagyobb show,- hogy a fiamat idézzem,- ez a legnagyobb beszólás. Nem akarok nagyképű lenni, de a férjem és a saját kollégáim közül is szívesen eljönnének hozzám kosztosnak. Igazából szívem szerint valami ilyesmiből tengetném az életemet. Egyenlőre ez csak remény. Üdv: Évi néni

csato
csato Tue, 2012-09-04 14:58

Teljesen megértem a férjed!!!!!Én így vagyok evvel.Csócsálni igazi friss kenyérrel..........jaj!:)üdv csató

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2012-09-04 14:42

Kedves Éva-néni:)
Ez úgy finom ahogy van. Tuti fix, mert én is így készítem:DD (zöldségleves alap nélkül) Csak annyit teszek hozzá, én a kuktába a képen látható formába beleteszem a köröm mellé a krumplit is és összekeverem:) Fújástól számítva 1 órát főzőm, a krumpli nem megy szét, felveszi a pörkölt ízét és a köröm is teljesen puha lesz. Csak halkan kérdezem nem sok az a 2 óra?:) Jaaaaa és mi is alig várjuk, hogy ilyeneket (is) ehessünk a férjemmel, rémesek ezek a finnyás gyerekek....:)))

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2012-09-04 16:58

Kedves Gabys!
Úgy volt, hogy feltettem a körmöt, a lehető legkisebb gázégőre, a legkisebb lángon, majd elmentem vásárolni. Hát így 2 óra. Egyébként arra jó volt, hogy maguktól kiestek a csontok, de nem ment szét a hús. Ugye, hogy ezek a legjobb falatok. Üdv: Évi néni

423
sertésköröm 30 dkg
disznózsír 5 dkg
vöröshagyma 3 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
tv paprika 3 db
paradicsom 3 nagy db
1 ek
fűszerpaprika 2 ek
csípős paprikakrém 1 kávéskanál
bors 1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál