Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körömpörkölt helena konyhájából

Körömpörkölt helena konyhájából
Körömpörkölt helena konyhájából
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hentesnél szép körmök voltak, így elkészítettem. Félve ettem belőle, mert hiába műtöttek meg epére, azért valljuk be, hogy nem könnyű étel. Alig bírtam ellenállni, hogy ne egyem magam degeszre, most aggódva várom, hogy nem lesz-e bajom tőle?

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A körmöt ecetes vízbe áztatom, és még utána is jól átöblítem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A körmöt alaposan megtisztítjuk, és feldaraboljuk.
  2. A hagymát kockára vágjuk, zsíron megfonnyasztjuk, belereszeljük a fokhagymát, rászórjuk a pirospaprikát, felöntjük kevés vízzel, és zsírjára sütjük.
  3. Beletesszük a körmöt, a reszelt paradicsomot, a félbevágott paprikákat.
  4. Fűszerezzük, és felöntve bőven vízzel addig főzzük, amíg a hús le nem esik a csontról.
  5. Kenyérrel vagy köménymagos főtt krumplival tálaljuk.
  • elkészítettem: 22 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 9 585
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
alkalom: szüret, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pörkölt sertéskörömből, sertésköröm pörkölt, pörkölt

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Sun, 2014-10-12 15:28

Jó ötlet mangalicából és sertésből elkészíteni, szoktam mást is bele tenni- kolbász, szalonna stb. Ecetben nem szoktam áztatni, általában szépen tisztítottat és aprót veszek.

helena26
helena26 / helena26 Mon, 2014-10-13 13:54

Én nem szoktam sem kolbász, sem szalonnát tenni bele,csak natúr készítem, de ezek még különlegesebbé teszik. A körmöknek azért van szaga, a frissnek is , én ezért inkább ecetbe áztatom, elveszi azt a jellegzetes szagát. Ahány ház,annyi szokás! eltanuljuk egymástól,ezért jó ez az oldal!
Üdvözlettel,helena26

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-09-18 08:27

Családi kedvencek egyike: annyira guszta, mi is szeretjük. :)
Remélem, nem lett semmi baj belőle, hogy ettél ?

Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

helena26
helena26 / helena26 Wed, 2013-09-18 12:23

Kedves Éva!
Szerencsére nem lett semmi bajom,kétszer ettem,de kevesebbet. Nagyon finom volt!
Neked is szép napot kívánok!
Helena

589
vöröshagyma 2 közepes db
sertésköröm 1 kg
mangalica zsír 5 ek
fűszerpaprika 1 ek
paradicsom 3 közepes db
paprika 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
köménymag 1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
víz 1.5 l