Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körözött

Körözött
Körözött
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vidékünkön több kultúra fonódik össze, és ez konyhánkra is rányomja bélyegét.

Aki Erdélyben jár, nem hagyhatja ki ezt a magyar gyökerekkel rendelkező, fejedelmi paprikás, hagymás, köménymagos túrókrémet.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A juhtúrót villával alaposan összezúzzuk, majd hozzáadjuk a tehéntúrót, a puha vajat, a reszelt hagymát és a fűszereket.
  2. A túrókrémet addig kavarjuk, amíg habos állagú lesz.
  3. A körözöttet a zöldpaprikába töltjük, alaposan megnyomkodva, hogy ne maradjon levegős, üreges, majd 8-10 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Hűtés után a paprikákat szeletelhetjük, díszíthetjük.
  5. Kétszersült alátéttel isteni. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 1 026
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gourmand

Mióta szakács: 2015.02.01.
33 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

körített túró

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

224
tehéntúró 50 dkg
juhtúró 30 dkg
vaj 10 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
őrölt fűszerkömény 2 kávéskanál
fűszerpaprika 3 teáskanál
2 kávéskanál
porcukor 1 teáskanál
bors 1 késhegynyi
zöldpaprika 12 közepes db
fekete olajbogyó 10 dkg