Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körözött medvehagymával

Körözött medvehagymával
Körözött medvehagymával
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szokásos túró-vaj-kömény-só-bors-lilahagyma kőrözöttem tavaszi, gyomorkímélő változata.

Ha van mélyhűtött vagy üvegben olajjal eltett medvehagymánk, egész évben készíthetjük. Még gyorsabban is megy, mert nem kell bíbelődni a levelek darabolgatásával, csak belekanalazzuk a túróba.

Ma 10 üvegecske medvehagymát tettem el olívaolajban, a kimaradt mennyiséget használtam fel a körözötthöz.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Puha friss kenyérrel vagy pirítóssal éppolyan finom, mint pl. paprikába töltve.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A medvehagymaleveleket apróra vágjuk.
  2. A vajban elkeverjük a fűszereket, a medvehagymát, végül a túrót.
  3. Legalább fél órát hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 875
elküldve: 4
receptkönyvben: 47
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolimami

Mióta szakács: 2012.01.27.
45 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

medvehagymás kőrözött, medvehagymás túrókrém, hamis kőrözött medvehagymával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

258
tehéntúró 25 dkg
vaj 8 dkg
medvehagyma 1 csokor
1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 kávéskanál
őrölt fűszerkömény 1 késhegynyi