Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Korpás bagett

Korpás bagett
Korpás bagett
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elfogyott otthon a kenyér, és ez sül meg a leghamarabb.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mézzel elkevert meleg vízben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Kenyérsütőgép üstjébe töltjük alulra a folyadékot, felülre pedig a száraz összetevőket, dagasztjuk, kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán három felé osztva átgyúrjuk, hosszú, 70-80 cm-es rúddá sodorjuk, majd felénél meghajtva maga körül összesodorjuk a két felét, azonnal bagettsütő formába vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. (A tepsiben a kenyerek közé sütőpapírt húzunk fel, hogy ne nőhessenek össze.)
  4. Tetejét megkenjük joghurttal.
  5. 230 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 12-15 perc alatt pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 33x23 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 610
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

bagett, búzacsírás bagett, gyors bagett

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-01-25 15:35

Köszönöm. Mindjárt felteszem Józsi első gyermekét. Most készülök valamilyen cipót és kilófalós liszttel kiflit sütni. Próba, szerencse. Értesítelek az eredményről. Üdv: Évi néni

321
tönkölybúza liszt 45 dkg
víz 3 dl
méz 1 ek
friss élesztő 1.5 dkg
olívaolaj 3 ek
1.5 tk
búzakorpa 4 ek
búzacsíra 2 ek
joghurt 2 ek