Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Korpás kenyér

Korpás kenyér
Korpás kenyér
35 perc / előkészület: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aunty Yochana ropogós és finom héjú, belül pihe-puha, foszlós kenyere.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 230 ml tejben elkeverünk 65 g teljes kiőrlésű lisztet és egy lezárható dobozban hűtőbe tesszük 20 óra hosszára.
  2. A fenti sorrend szerint, de a vaj kivételével, kenyérsütőgép üstjébe tesszük a hozzávalókat. Elindítjuk a dagasztás-kelesztés programot, majd a dagasztás utolsó 10 percében hozzáadjuk az olvasztott vajat is.
  3. Liszt hozzáadása nélkül átgyúrjuk a tésztát, 4 részre osztjuk, kerek cipókat formázunk és letakarva 10 percet kelesztjük.
  4. Lisztezett nyújtófával, csak hosszában kinyújtjuk a cipókat, majd rövidebb oldalánál fogva feltekerjük. Kivajazott szögletes sütőformába tesszük, lazán egymás mellé. Letakarva, meleg helyen 60 percet kelesztjük.
  5. 190°C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Miután készre sül, rácsra borítjuk és hűlni hagyjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 174
elküldve: 2
receptkönyvben: 155
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gina424
Gina424 Thu, 2013-09-19 07:35

Szia!
Nem kenyérsütő géppel szeretném készíteni. Az a kérdésem, hogy a kenyérsütő dagasztás programjában van kelesztés? Szóval, ha kézzel dagasztom, akkor dagasztás után elég a 10 perc kelesztés, vagy sem? (Én saját kútfőből úgy csinálnam, hogy dagasztás, kelesztés egy óra, megint dagasztás és utána a 10 perc kelesztés, és utána nyújtás.)
Előre is köszi a választ
Gina

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Thu, 2013-09-19 09:44

Szia Gina!

"dagasztás, kelesztés egy óra, megint dagasztás és utána a 10 perc kelesztés, és utána nyújtás"
Már régen készítettem ezt az Isteni kenyeret, de szerintem teljesen jó lesz, ha úgy készíted, ahogyan azt leírtad! ;)
Sok sikert!
Szintia

mocsika
mocsika Fri, 2011-03-04 19:13

Szia!Bocsika,de én többször átolvastam a receptet,de a korpát sehol sem találom benne. Miért korpás kenyér,ha nem kell bele korpa?Üdv,Mocsika

mocsika
mocsika Fri, 2011-03-04 19:12

Szia!Bocsika,de én többször átolvastam a receptet,de a korpát sehol sem találom benne. Miért korpás kenyér,ha nem kell bele korpa?Üdv,Mocsika

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-09-02 08:46

Nagyon szeretem a friss kenyér illatát. Kösz a recepteket.

559
tej 230 ml
teljes kiőrlésű liszt 65 g
tojás 1 db
1 tk
finomliszt 280 g
finomliszt 100 g
instant élesztő 1 tasak (11 gr)
cukor 30 g
vaj 40 g