Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Korpás kenyér 2.

Korpás kenyér 2.
Korpás kenyér 2.
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

"A búzakorpa 54% növényi rostot tartalmaz, és kiváló magnéziumforrás. A különböző kutatások kimutatták, hogy a búzakorpa csökkenti a vastagbél rák kockázatát, kedvezően hat a vércukorszint emelkedésére, elősegíti a vérzsírszint csökkenést, mérsékli az epekőképződést, és jó hatással van a szívműködésre."
(Forrás: biosziget)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A kenyeret ne dagasszuk lágyra, mert keléskor és süléskor elveszíti jellegzetes kenyérformáját, ellaposodik, szétterül.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd beleöntjük az olajat. A lisztet elkeverjük a sóval, a korpával, és az élesztős vizet hozzáöntve, tésztát gyúrunk.
  2. Jól kidolgozzuk, majd kétszeresére kelesztjük. Ha megkelt, deszkán finoman átgyúrjuk, és hosszúkás alakúra formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét bevagdossuk, és még 20-30 percig kelesztjük.
  3. Tetejét vizes kézzel bekenjük, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 250
elküldve: 3
receptkönyvben: 131
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

korpás vekni, búzakorpás kenyér

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pelvana
pelvana Tue, 2014-07-29 11:39

Szia! Szerinted ha kefírrel készítem hogyan változik a kenyér? Csak a kenyér ízén, vagy állagán is változtatni fog?
köszönöm, üdv

klivi
klivi / klivi Fri, 2014-08-01 17:44

Szia,
Valamennyi kefirt rakhatsz bele, de a kenyeret vízzel dagasztjuk (nem tejjel, az már kalács ). Ha csak kefirt használsz, attól szerintem tömöttebb lesz .

malyvacukor
malyvacukor Tue, 2014-07-15 14:14

Kedves klivi!
Megsütöttem, és nagyon, de nagyon jó lett! Gépben dagasztattam és kelesztettem, aztán keskeny magas sütőformában sütöttem meg (nem tudom, mi annak a pontos neve, azt tudom, hogy nem őzgerinc! :) ), így a formája is tökéletes lett. Köszönöm a receptet!

rekaszarvas
rekaszarvas Sun, 2013-10-20 12:03

Szia!

Én tönkölykorpával készítettem, az van itthon. Azzal is nagyon finom :) viszont nekem eléggé szétterül a kenyerem. Nem olyan szép formás, mint a boltban kaphatóak, inkább olyan lapos széles és csak picit magas. Ennek ilyennek kell lennie vagy próbálkozzak még a formázással? Esetleg van valami trükkje? Túl puha volt a kenyér, kevesebb vizet kellene beletegyek?

Köszönöm,
Réka

klivi
klivi / klivi Sun, 2013-10-20 18:40

Szia Réka,
Valószínűleg lágyra dagasztottad, ezért terült szét. Az ajánlatban írtam is, hogy ne legyen túl puha, mert nem lesz szép formájú. Talán legközelebb...
Üdv: Livi

andilawyer
andilawyer Fri, 2012-10-26 12:51

Szia KLIVI!

Ez lett az egyik legjobban sikerült kenyerem! Nagyon finom, és az állaga is tökéletes!
Köszönöm!:)

Andi

andilawyer
andilawyer Thu, 2012-10-11 14:15

Kedves Klivi!
Ha 3 ek-nál több korpát tennék bele az nagyon elnehezítené?
Előre is köszi a választ!

Andi

klivi
klivi / klivi Fri, 2012-10-12 05:46

Szia Andi
Nem nehezítené el, csak egy kicsit szárazabb, morzsásabb lesz tőle.
Sok sikert!
Livi

margica
margica Tue, 2011-11-01 17:17

megsütöttem, nagyon finom holnap is sütök.
köszönet a feltalálónak.

346
kenyérliszt BL80 50 dkg
élesztő 2 dkg
búzakorpa 3 ek
víz 3 dl
napraforgó olaj 3 ek
2 teáskanál
cukor 1 késhegynyi