Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Korpás vágott zsemle

Korpás vágott zsemle
Korpás vágott zsemle
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A felpuffasztott, bolti zsemlékkel ellentétben ez másnap is finom marad, és nem szárad ki. A búzakorpa szabályozza a bélműködést, a fogyókúra és a diéta fontos étrend-kiegészítője.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Akár kifliket is készíthetünk ebből a tésztából.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukros, langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd beleöntjük az olajat.. A lisztbe belekeverjük a sót, a korpát, a szódaport, és a vízzel megdagasztjuk. Duplájára kelesztjük.
  2. Ha megkelt, deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, és hat részre osztjuk. Kissé hosszúkás zsemléket formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket bevagdossuk, és még kb. 30 percig hagyjuk kelni. Mielőtt a sütőbe tennénk, kenjük meg egy kis vízzel.
  3. Kb. 25-30 perc alatt szép aranybarnára sül. Rácson hagyjuk kihűlni.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 512
elküldve: 3
receptkönyvben: 224
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: bagel, croissant, pita, buci, édes leveles, briós, perec, burek, hamburger-buci, kifli

egyéb elnevezések

korpás zsemle, korpás kifli, házi készítésű zsemlék

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

D.Mária
D.Mária Tue, 2014-10-07 07:52

Megsütöttem,nagyon finom lett.Azt nem értem,hogy miért kell bele szódabikarbóna,amikor élesztős a tészta.Megsütöttem vele,és nélküle is.Nagyon jó a szódabikarbóna nélkül is.Éppen most várom,hogy felfusson az élesztő,és már keverem is az újabb adagot,ja és én 8 zsemlét csinálok ebből az anyagból.

Krampusz53
Krampusz53 Sun, 2014-06-01 20:42

Kedves Klivi!
Most sült ki a zsemle, pont olyan mint a Tied, biztos sokszor megsütöm a jövőben!
Köszönjük szépen a receptet!
Anikó

Tuende13
Főzni jó / Tuende13 Sat, 2014-02-22 10:58

Kedves Klivi,
Nagy kedvenc lett, köszönöm....
S már varriáltam magokkal: tökmag, szotyi, csapott lenmag, valamint zabliszttel is (30dkg búzaliszt, 15dkgzabliszt arányban)
Tünde

farkaséhes
farkaséhes Mon, 2013-09-09 12:50

Nagyon jó ez a recept.Már többször megcsináltam ezeket a zsemléket, csak én a tésztából nem 6, hanem 9 gombócot készítek.Ajánlom másoknak is! :)

tostjudit
tostjudit Fri, 2011-11-18 09:38

Ma reggel kenyeret sütöttem belőle!Teljes kiőrlésű lisztet is raktam bele!Nagyon fincsi lett így is!

tostjudit
tostjudit Thu, 2011-11-17 09:58

Ma reggel megsütöttem ez lett a reggelink!Nagyon fincsi,ropogós a héja!!!Nyaminyami!!!

bandita
bandita Thu, 2011-03-17 14:20

Kedves klivi,
megsütöttem és isteni lett, pont olyan, mint neked a képen.
Köszönöm a receptet!

bandita

637
finomliszt 45 dkg
búzakorpa 2 ek
víz 3 dl
friss élesztő 2 dkg
szódabikarbóna 1 kk
0.5 ek
napraforgó olaj 3 ek
cukor 1 teáskanál