Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körte takaróban

Körte takaróban
Körte takaróban
120 perc / előkészület: 60 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok helyen láttam már, hogy a körtét valamilyen tésztával sütik meg és megtetszett a dolog, bár nem vagyok körte-rajongó. Érdemes kisebb tepsivel dolgozni, akkor lesz pereme a tésztának. 

hozzávalók / 4 adag

  • 4 közepes körte
  • 4 cs vaníliás cukor
  • citromaroma (elhagyható)

Tésztához:

  • 25 dkg liszt + kevés a formára
  • 20 dkg vaj vagy margarin + kevés a forma kikenéséhez
  • 10 dkg porcukor
  • csipet só
  • 2 tojássárgája

Krémhez:

  • 1/2 cs vanília pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 100 ml habtejszín
  • 5-6 ek cukor
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A körtéket megpucoljuk, és cukros vízben puhára főzzük. 
  2. A lisztet egy tálba szórjuk, közepére mélyedést csinálunk és beledaraboljuk a vajat, rászitáljuk a porcukrot és a csipet sót. Összemorzsoljuk, amikor már morzsalékos, hozzáadjuk a 2 tojássárgáját. Sima tésztává dolgozzuk. Fóliába csomagolva fél órát pihentetjük. 
  3. A tésztát vékonyra nyújtjuk (a legjobb módszer, ha két jól belisztezett sütőpapír között nyújtjuk).
  4. A körtéket lecsepegtetjük, és rászórunk mindegyikre 1-1 zacskó vaníliás cukrot, és cseppentünk rá egy kevés citrom aromát.
  5. A tészta egy részét vékony (kb 1 cm-es) csíkokra vágjuk, és rátekerjük a körtékre.
  6. A tészta maradék részét is kinyújtjuk, és a kivajazott, belisztezett tepsit kibéleljük vele. Ráhelyezzük a körtéket.
  7. Közepes hőfokon 30 perc alatt aranybarnára sütjük (a sütési idő sütőfüggő).
  8. Eközben elkészítjük a krémet. A pudingport elkeverjük a cukorral, a tojássárgájával és egy kevés tejjel, majd a többi tejhez hozzáadva sűrűre főzzük. A tojásfehérjét és a tejszínt külön-külön habbá verjük, és a langyos pudinghoz keverjük.
  9. Ha megsült a tésztánk, a sütőből kivéve ráöntjük a krémet. Langyosan tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 22x11x3 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 551
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lini

Mióta szakács: 2013.03.30.
10 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
receptverseny: Judafest receptverseny, Az élet ízei receptverseny, Vénusz húsvéti receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tésztában sült körte pudinggal leöntve, pudingos körte tésztában sütve, tésztában sült pudingos gyümölcs

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!