Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körtelekvár 2. -feketeáfonyás

Körtelekvár 2. -feketeáfonyás
Körtelekvár 2. -feketeáfonyás
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mai lekvárfőzésemre is van mentség! Gyönyörű szép, illatos körtéket találtam a zöldségesnél. Úgy hívogatott, muszáj volt megvennem. Maradt még egy nagyobbacska doboz áfonyám is, időm meg mint a tenger. Lekvár is a kamra polcain, de ha egyszer már ott voltak ezek a gyönyörűségek ...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A körtéket meghámozzuk, apróbb darabokra vágjuk.
  2. A vízzel feltesszük főni, amíg meg nem puhul -ez kb. 5 perc.
  3. Botmixerrel pépesítjük.
  4. Hozzáadjuk a cukrot, citromsavat, zseléfixet és a megmosott, átválogatott áfonyát.
  5. Újra felforraljuk, adunk neki még 5 percet, majd csavaros tetejű üvegekbe töltjük.
  6. Az üvegeket fejükre állítva hűtjük ki.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 182
elküldve: 4
receptkönyvben: 90
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

panita123

Mióta szakács: 2010.05.30.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

körtelekvár áfonyával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

510
körte 1 kg
áfonya 25 dkg
citromsav 10 g
cukor 35 dkg
zselatinfix 1 csomag
víz 1 dl