Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körtés-birsalmás linzerpite

Körtés-birsalmás linzerpite
Körtés-birsalmás linzerpite
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Birsalmapitét már készítettem korábban többször is. Azonban most linzertésztára vágytam. Ami omlós és ropogós...

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, és tegyük be a hűtőbe addig, míg a tölteléket elkészítjük.
  2. A birsalmát megpucoljuk és nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük, a citrom levét ráfacsarjuk, édesítjük. (Én most gyömbért nem tettem bele, de biztosan csak finomabb lesz tőle.) A körtét megpucoljuk, 8 cikkelyre vágjuk és kimagozzuk.
  3. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 235
elküldve: 2
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lila Kancsó

Mióta szakács: 2012.10.27.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

édesítőszeres gyümölcspite, linzerpite, birsalmás-körtés pite linzertésztából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

355
finomliszt 25 dkg
vaj 170 g
tojássárgája 2 db
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliaaroma 1 kávéskanál
cukor 10 dkg
birs 25 dkg
körte 1 db
citromlé 1 citromból nyert
gyömbér 0 ízlés szerint
édesítőszer 1 teáskanál