Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körtés-fügés galette

Körtés-fügés galette
Körtés-fügés galette
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi klasszikus francia recept, amit most nektek szeretnék megtölteni különböző finomságokkal. Az év bármely időszakában lehet belőle csemegézni, jómagam is megkóstoltam, amikor néhány éve Párizsban turistáskodtam. Az én galettem ma körtéből-fügéből készült.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Ajánlanék hozzá különböző ízű gyümölcsös teákat, magamnak egy finom, citromos teát választottam, és igen kellemesen kihangsúlyozta a körtés-fügés pitével harmonizáló ízeket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összemorzsoljuk a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, sót és a vajat. Hozzáadjuk a tojást, és gyorsan összegyúrjuk.
  2. Tegyük félre pihenni (visszahűteni a hűtőnkben 30-40 percig).
  3. Addig elkészíthetjük a tölteléket. A gyümölcsöket megmossuk, megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk.
  4. Rászórjuk a cukrot, vaníliacukrot és a kukoricakeményítőt vagy lisztet.
  5. Összekeverjük, és a kinyújtott tésztánk közepére halmozzuk.
  6. Visszahajtogatjuk, megkenjük  a tojással, és már mehet is az előmelegített sütőbe.
  7. 180-200 C-on kb. 40 perc (ez az én gázsütőmön 4-es fokozat).
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 984
elküldve: 7
receptkönyvben: 65
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Csupasüti

Mióta szakács: 2013.03.15.
59 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

francia pite, körtés-fügés pite, francia pite körtével és fügével

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2013-10-20 23:04

Én is elkészítettem, volt füge is, körte is. A tésztát kérdezném, mi a titka, hogy szép legyen, nekem világos lett, és nem olyan szép mint a képen, elég nedvdús és morzsálódó volt gyúrásnál.
Viszont nem gondoltam volna, hogy a gyümölcsös rész ilyen finom, valamiért azt hittem, ha belül van a töltelék, akkor finomabb :)

agigilanyi
Csupasüti / agigilanyi Mon, 2013-10-21 09:43

Szia Kata,
Fontos, sutes elott megkenni tojassal! Nem maradt le veletlenul? Nalam olyankor van hasonlo "baleset" vagy ha, nem eleg idott sult a sutoben.
Koszi, hogy vissza jeleztel: Agi

agigilanyi
Csupasüti / agigilanyi Fri, 2013-10-18 07:51

Koszi Gigi a kiprobalast, mint irtam is barmilyen gyumolccsel lehet ezt a pitet elkesziteni.
En probalom mindig a szezonnak megfeleloen , vagy ami epp be erik a kertunkbe.
Udv: Agi

gigi22
gigi22 Thu, 2013-10-17 21:39

Kedves Ági!(csupasüti)
Nagyon finomak a receptjeid, már sokat kipróbáltunk közülük és nem csak finomak, hanem különlegesek is!
Ez volt a következő próba sütink, és mivel füge hiányában voltunk, csak így, alma-fahéj verzióban készítettük el, és hát egyszerűen Istenire sikeredett!!!! A tésztája omlós, szinte valóban szétomlik az ember szájában, nagyon-nagyon finom ez a tészta, azt hiszem többször is elfogom készíteni !
Köszönjük hogy megosztottad velünk ezt a finom sütit is!
Üdv:Gigi

265
finomliszt 230 g
cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 teáskanál
1 csipet
vaj 140 g
tojás 1 db
körte 5 közepes db
füge 5 db
barna cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
kukoricakeményítő 2 evőkanál