Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körtés kacsamáj tésztakosárban

Körtés kacsamáj tésztakosárban
Körtés kacsamáj tésztakosárban
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az pikáns ételt a karácsonyi menü előételeként tudnám ajánlani. Gazdag ízvilága kellőképp megmozgatja az ízlelőbimbóinkat a főfogás előtt. Nagyon finom étel, látványa pedig szemet gyönyörködtető.

hozzávalók / 4 adag

A kacsamájhoz

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A füstölt szalonnát felszeletelve, serpenyőben, kisütjük a zsírját, majd kivesszük a szalonnadarabokat.
  2. A zsírban elkezdjük pirítani a szeletelt lilahagymát és a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkokra vágott kacsamájat, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadunk 2 evőkanál durvára tört mandulát, és így pirítjuk.
  3. Mikor a máj minden oldala megsült, visszatesszük a kisütött szalonnát apróra vágva, hozzáadjuk az előzőleg meghámozott és felkockázott körtét, a kakukkfű leveleket, és így átforgatjuk a májjal, majd hozzáadjuk a tejfölt, és összeforraljuk.
  4. A leveles tésztát lisztezett munkalapon, fél centi vastagra nyújtjuk, és egy müzlis tálka segítségével 4 egyforma, kerek formára vágjuk. Mindegyik közepébe elosztjuk a kacsamájas ragut úgy, hogy a széleken körbe 1 cm-es peremet hagyunk, és ezt a ragu szélén éles késsel körbe vágjuk úgy, hogy a kés pengéje csak félig vágja be a tésztát.
  5. Ezt a peremet tojássárgájával körbe lekenjük, megszórjuk durvára aprított mandulával.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  7. A mártáshoz a mazsolát és az aszalt vörösáfonyát víz és portói keverékében puhára főzzük, hozzáadunk egy kevés citromlevet, botmixerrel pépesítjük, majd átszűrjük. A sima mártáshoz hozzáadjuk a vajat, és az egészet beforraljuk. 
  8. A kacsamájas tésztakosár mellé tálaljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 109
elküldve: 4
receptkönyvben: 128
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilvásgombóc

Mióta szakács: 2011.05.27.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
receptverseny: Pur karácsonyi finomságok receptverseny
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

körtés-kakukkfüves kacsamáj, kacsamáj tésztakosárba portói mazsolamártással

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-12-31 11:00

Szia Anita!
Nagyon köszi! Nektek is nagyon boldog új évet kívánok!
Üdv,
Veruss

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Fri, 2011-12-30 19:41

Szia Veruss! Nagyon guszta és különleges ez az étel, biztosan finom is. Amiben máj van, az eleve nem lehet rossz. Ki fogom próbálni. Köszönöm, h. megosztottad a receptet! Üdv: Gabi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-12-31 10:58

Kedves Gabi!
Nagyon örülök, hogy tetszik a recept, remélem, ha elkészíted ízleni fog!
Nagyon boldog új évet kívánok!
Üdv,
Veruss

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-12-31 10:55

Kedves Anci! Nagyon szépen köszönöm, és viszont kívánom! BUÉK! :)

Üdv,
Veruss

csato
csato Fri, 2011-12-30 17:37

úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú de gyönyörű!!!!!Szupi!Üdv csató

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-12-30 17:42

Köszi, örülök, hogy tetszik:)

Üdv,
Veruss

653
leveles tészta 1 csomag
kacsamáj 20 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
körte 1 kis db
lila hagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 1.5 ek
mandula 4 dkg
kakukkfű 2 szál
tojássárgája 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mazsola 5 dkg
vörösáfonya 3 dkg
száraz vörösbor 1.5 dl
vaj 3 dkg
víz 1 dl
citromlé 1 kk