Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körtés-mandulás clafoutis

Körtés-mandulás clafoutis
Körtés-mandulás clafoutis
85 perc / előkészület: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégén ünnepeltük dédi 84. szülinapját. Egy ilyen jeles napra különleges finomságot szerettem volna készíteni!
De milyen is legyen? Így nyár vége felé a körte mellett döntöttem, szerencsére az egyik francia gasztroblogon találtam is egy mandulával kombinált változatot. Első olvasásra megtetszett, elkészítettem. És hogy milyen lett? Másfél éves kisfiam és a szülinapos boldog dédi is megnyalta utána az ujját! :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Megjegyzés:
Folyamatosan figyeljük sütés közben a torta tetején a mandulát, nehogy megégjen!
Én nem légkeveréssel sütöttem, így nem kellett alufóliával letakarnom a sütés vége felé, de szükség lehet rá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Késes betétű robotgépben ledaráljuk a mandulabelet.
  2. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
  3. A körtéket megpucoljuk, kicsumázzuk és kb. 1*1 cm-es kockákra vágjuk.
  4. 24 cm-es levehető kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk (körberajzoljuk a papíron és úgy vágjuk ki, hogy pont méret legyen), kívülről alufóliával körbebéleljük az egészet (hogy a tészta biztos ne folyjon ki), majd ráöntjük a körtedarabokat, rászórunk 2 evőkanál barna cukrot és kanállal összekeverjük.
  5. Keverőtálban fakanállal elkeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot a liszttel és a manduladarával.
  6. A tojásokat villával felverjük, a tejjel és a tejszínnel együtt a lisztes keverékhez adjuk és jól elkeverjük.
  7. A tésztát a cukros körtedarabokra öntjük és megszórjuk a maradék barna cukorral és a szeletelt mandulával.
  8. Kb. 60 percre sütőbe tesszük, tűpróbával ellenőrizzük!
  9. Ha már csak langyos, óvatosan levesszük a tortaforma oldalát, az egészet egy gyors mozdulattal átfordítjuk egy másik tányérra, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt, majd visszafordítjuk egy tálaló tálra.
  10. Egy éjszakára hűtőbe tesszük és másnap hidegen tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 934
elküldve: 2
receptkönyvben: 355
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: francia
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Mandulás-körtés torta, körtés-mandulás torta, körtés süti mandulával, mandulás-körtés süti

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

halfilé
Halfilé / halfilé Thu, 2015-09-24 20:02

Szia!
Azt szeretném tudni,hogy miért kell neki a hűtőben 1 napot várni? Nem lehet azonnal fogyasztani?

Eszterlánc
Eszterlánc Sun, 2012-02-26 15:04

A nővérem tegnap ezzel a finomsággal lepett meg diplomaosztós ünneplésként... Naaaaaagyon finom volt, ajánlom mindenkinek!

mignon
Mignon / mignon Sun, 2012-02-26 22:11

Kedves Eszterlánc!
Ennek igazán örülök!:) A diplomádhoz pedig szívből gratulálok!
Üdvözöllek:
Mignon

mignon
Mignon / mignon Sat, 2010-11-13 20:15

Kedves Timce!
Sok múlik a sütőn, lehetnek egész nagy eltérések a sülési időben... de ha a mandulát helyettesítetted (kérdés mennyi liszttel), az módosíthat a tészta állagán.
Remélem azért végül megsült és fincsi lett!
Üdv:
Mignon

Timce
Timce / Timce Tue, 2010-11-16 22:48

Kicsit tovább sült, de finom lett, máskor is elkészítem majd. Köszi a receptet! :)

Timce
Timce / Timce Wed, 2010-11-10 18:49

Nekem most sül a sütőben, de nagyon híg lett a tészta, és most 50 perc sütés után is elég nyers a közepe. A tésztának ennyire hígnak kell lennie, vagy csak én rontottam el valamit? Pedig figyeltem az arányokat. Igaz, darált mandula helyett is lisztet tettem bele. Remélem, azért megsül.

mignon
Mignon / mignon Tue, 2009-11-03 13:54

De jó, nagyon örülök!!
És kösz a tippet, legközelebb én is "megkoronázom" egy kis porto rico-ival! ;)

loukoumades
Loukoumades / loukoumades Mon, 2009-11-02 14:31

Ez annyira, de annyira finom! Igaz, hogy en mandulat nem teszek bele, igy tobb lisztet hasznalok hozza, de meg igy is olyan jo, hogy egy heten belul mar masodszor sutom ezt a sutit :)
En is teszek fahejat a kortere, de ha mar lud legyen kover-meglocsolom egy kis porto rico-i rummal is...mmm :)

mignon
Mignon / mignon Mon, 2009-08-31 13:55

Kedves Druszám!
Olyan jó ilyen pozitív visszajelzést olvasni!!! Nagyon örülök, hogy ennyire megtetszett nektek is ez a recept!!!
A fahéj nagyon jó ötlet, legközelebb én is megszórom vele a körtét és a plusz gyümölcsöt is még könnyen elviseli a tészta! Tuti ötletek, köszi!
Üdv:
mignon (Dóri)

dhoora
dhoora Mon, 2009-08-31 13:40

Ez valami hihetelenül finom sütemény!!! :)
(Annyit módosítottam, hogy kb. 4 dkg liszttel és 10 dkg körtével többet tettem+fahéjat is szórtam a gyümölcsre.)
Nagyon gyorsan elfogyott :) túl gyorsan - nagy része még langyosan :)
Köszi a receptet!
Dóri

493
finomliszt 10 dkg
cukor 14 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
mandula 10 dkg
tojás 3 db
tej 2.5 dl
főzőtejszín 2 dl
körte 50 dkg
barna cukor 4 ek
mandulapehely 7 dkg