Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körtés-morzsás süti

Körtés-morzsás süti
Körtés-morzsás süti
65 perc / előkészület: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többször előfordult már, hogy túl sok körtét vásároltam. Ilyenkor ősszel olyan szépen csalogatnak a piacon, hogy mindegyik féléből kell vennem. Most is ez történt. Ott barnultak a gyümölcskosárban, úgyhogy nem nézhettem tétlenül és belesütöttem őket ebbe a sütibe.

hozzávalók / 8 adag

A torta aljához és a tetejéhez

A körtetöltelékhez

ajánlat

Reggeli kávé, tea mellé, délután uzsonnára nagyszerű ez a körtés süti! Sütés után pár órával még finomabb. Tehetünk bele dió helyett mandulát, kesut vagy pekándiót is.

Szólj hozzá!

elkészítés

A torta alja és a teteje

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vajazzunk ki egy tortasütő formát.
  2. Egy nagy tálban konyhai robotgéppel (egy két fordulat erejéig) keverjük össze a lisztet, barna cukorral, sóval, fűszerekkel (1 tk fahéj, ½ tk őrölt szegfűszeg, ½ tk szerecsendió) és a búzacsírával (ha a búzacsírát előtte megpirítjuk, akkor még finomabb lesz). Adjuk hozzá a vajat, és keverjük tovább, ugyancsak pár fordulat erejéig, majd az edény oldaláról kanalazzuk vissza a tésztát, és ismételjük meg ezt a folyamatot három-négy alkalommal.
  3. A kevert tésztából vegyünk ki egy kisebb csészényit, keverjük össze durvára darált dióval vagy mandulával és egy teáskanál fahéjjal.
  4. Keverjük a tésztához (a tálban, ahonnan előzőleg kivettünk már egy adagot) a sütőport és a szódabikarbónát pár fordulat erejéig.
  5. Egy másik tálban habverővel verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a joghurtot, és keverjük jól el vele.
  6. Keverjük össze a vajas keveréket a tojásossal.

A körtetöltelék

  1. Hámozzuk meg a körtét, a magházát távolítsuk el, és vágjuk nagyobb darabokba. Szórjuk rá a fűszereket (½ tk őrölt fahéj, ¼ tk őrölt szegfűszeg, ¼ tk szerecsendió) és egy kanál barna cukrot, majd keverjük össze őket.

A torta összeállítása és sütése

  1. A kivajazott formába egyengessük el először a vajas-tojásos tésztát, szórjuk rá a fűszeres körtét, majd morzsáljuk a tetejére a diós keveréket.
  2. Süssük úgy 40 percig, amíg a teteje jól meg nem pirul. A sütőből kivéve hagyjuk legalább 20 percig hűlni, csak utána vágjuk fel! Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 190
elküldve: 2
receptkönyvben: 126
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

körtetorta, körtés süti

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

381
teljes kiőrlésű liszt 30 dkg
barna cukor 6 ek
vaj 10 dkg
1 késhegynyi
fahéj 2 teáskanál
szerecsendió 0.5 tk
szegfűszeg 0.5 kávéskanál
búzacsíra 3 ek
dió 1 marék
sütőpor 1 csomag
szódabikarbóna 1 késhegynyi
tojás 2 db
joghurt 2.5 dl
körte 4 nagy db
fahéj 0.5 kávéskanál
szerecsendió 0.5 kávéskanál
szegfűszeg 0.5 kávéskanál
barna cukor 1 ek