Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körtés narancs-chutney

Körtés narancs-chutney
Körtés narancs-chutney
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sült hús mellé készítettem. Kétféle húshoz is használtam, és mindkettőhöz passzolt. Egy füstölt csülökhöz, amit megfőztem, majd meggrilleztem, valamint egy bőrös malackarajhoz is ínycsiklandó kísérő volt.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy fél narancsról lereszeljük a héját, félretesszük. A két narancsot késsel meghámozzuk úgy, hogy a fehér héjat teljesen levágjuk róla A narancsokat kifilézzük, de a lecsepegő levet is felfogjuk, mert szükség lesz rá. Végül a hártyák között narancshúsból is kifacsarjuk a levet. A filéket 3-4 darabba vágjuk, a lével együtt lábasba tesszük.
  2. A körtét meghámozzuk, magházát kivágjuk, és kb. 0,5 x 0,5 cm-es kockákra vágjuk fel.
  3. A kandírozott gyömbért és narancshéjat is kis darabokra vágjuk. Mindent a lábasba rakunk.
  4. Hozzáadjuk a fűszereket, és közepes lángon kb. 10 percig főzzük, míg besűrűsödik.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 603
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

chutney, csatni, narancsos csatni

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

69
narancshéj 0.5 narancsból nyert
narancs 2 közepes db
körte 1 nagy db
kandírozott narancshéj 1 teáskanál
gyömbér 1 teáskanál
gyömbér 1 teáskanál
méz 1 ek
fehér balzsamecet 1 ek
négyszínű bors 0.5 kk
fahéj 0.5 kávéskanál
kardamom 0.5 kk
kurkuma 0.5 kk
chilipehely 1 csipet