Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körtés tökkrémleves Hokkaido tökből

Körtés tökkrémleves Hokkaido tökből
Körtés tökkrémleves Hokkaido tökből
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ősz a sütőtöké, ilyenkor mindig készül belőle leves is. Nagyon szeretem a hokkaido tököt, mivel nem kell bajlódni a hámozásával, mehet a levesbe héjastól. Édes, lédús körtével, picit csípősen, picit fűszeresen egyenesen fantasztikus!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Kiváló vendégváró, mivel előre elkészíthető és tálalás előtt csak melegíteni kell. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy fazékban felhevítjük az olajat és megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát.
  2. A tököt felnegyedeljük, kanállal kiszedjük a magjait és héjastól kisebb kockákra vágjuk. (Ez az egyetlen tök, amelynek a héja is ehető, nyugodtan tegyük bele.) A hagymához adjuk és pár percig pirítjuk.
  3. Annyi alaplével öntjük fel, hogy ellepje és 15-20 percig lefedve forraljuk. Főzés közben hozzáadjuk a fűszereket is.
  4. Ha megpuhult a tök, turmixgépbe tesszük, vagy a lábasban botmixerrel pürésítjük. (Ezt a mennyiséget turmixgépben csak két menetben tudjuk pürésíteni.) A körtét héjastól kockára vágjuk és a tökkel együtt pürésítjük. Hozzáadjuk a kókusztejet és annyi vizet, hogy sűrűn kanalazható legyen - járjunk el ízlésünk szerint!
  5. Már csak sózni és borsozni kell, ha szükséges, esetleg ízesíteni, hogy kerek legyen. Én úgy szeretem, ha picit savanykás, ezért szeretem benne a mustárt és egy lágyabb balzsamecetet is. A savasságot nagyon jól ellensúlyozza a körte édessége. Forrón tálaljuk, a tetejére - a klasszikus, mindenhol fellelhető tökmag helyett - ezúttal apróra vágott rukkolát szórtam és meghintettem pirospaprikával. De tehetünk rá olívaolajat, tejszínt, kókusztejet, sőt akár egy kanál alaplével felhígított pestót is!
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 29
össznézettség: 9 017
elküldve: 2
receptkönyvben: 202
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Dalla

Mióta szakács: 2014.09.02.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sütőtökkrémleves, tökkrémleves, leves tökből

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

somogyi ilona
somogyi ilona Fri, 2014-10-10 09:26

Kedves Dalla !
Nagyon izgalmasan hangzik ez a recept, körtével és kicsit savanykásan, csípősen. Hétvégén el fogon készíteni. Köszönöm a receptet.
Üdv.: S.Ica

84
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
hokkaido tök 650 g
alaplé 1 l
körte 1 nagy db
dijoni mustár 1 teáskanál
balzsamecet 1 ek
szegfűszeg 1 kávéskanál
chilipehely 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
kókusztej 100 ml
rukkola 30 g
fűszerpaprika 0 ízlés szerint