Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körtés-zöldfűszeres csirke

Körtés-zöldfűszeres csirke
Körtés-zöldfűszeres csirke
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem akartunk sima sült csirkét enni, ezért beledobáltuk a körtét, nagyon finom, és jól illik a csirkéhez. Almával is lehet próbálkozni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt felmelegítjük. A csirkéket lebőrözzük és besózzuk, a körtét szeletekre vágjuk.
  2. Az olívaolajat összekeverjük a zöldfűszerekkel.
  3. Jénaiba kevés olívaolajat öntünk, majd a csirkéket alul-felül meglocsoljuk a zöldfűszeres olajjal.
  4. A körtékkel körbepakoljuk a csirkét, és betesszük sütni. Ha van, akkor hőlégkeveréssel süssük, hogy a krumplit be lehessen tenni mellé. 
  5. A krumplit jól megmossuk, majd megszárítjuk, és héjastól felvágjuk. Sütőpapírt terítünk a tepsibe.
  6. Elrendezzük a krumplikat, megsózzuk, és olajjal picit meglocsoljuk, hogy egyenletesen fedje, esetleg rozmaringot szórunk rá.
  7. Betesszük a csirke alá a sütőbe, és 30-35 perc alatt ropogósra sütjük, amíg a csirke szintén sül.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 229
elküldve: 2
receptkönyvben: 57
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsófi.M

Mióta szakács: 2011.11.03.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült csirke, körtés csirke, fűszeres csirke

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hederahelix
hederahelix Sun, 2012-08-19 12:59

Hahó! nagyon bevált a recept, annyira finom omlós lett a hús és én amúgy is szeretem a gyümölcsös-húsos ételeket. Köszönöm

Sancho
Sancho Mon, 2012-04-09 12:14

Nem rossz! Ha meg akarod vadítani, dobj közé egy szelet felvagdosott szalonnát!

523
csirkecomb 4 db
körte 2 nagy db
olívaolaj 4 ek
kakukkfű 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 5 db
napraforgó olaj 2 ek
rozmaring 0 ízlés szerint