Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kosaras tészta

Kosaras tészta
Kosaras tészta
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám receptje, csak kicsit modernebben =)

A család kedvence! Picit pepecselős, de megéri!

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A porcukrot, a zsírt és a 2 tojást habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.
  2. Összegyúrjuk, dió nagyságban a formába nyomkodjuk, és kisütjük. Nekem kb. 33 darab lett.
  3. 180 fokon aranybarnára sütjük.

Töltelék

  1. A töltelékhez felolvasztjuk az étcsokit, a cukrot és tejet. Amint a cukor felolvadt, hozzáadjuk a vajat, a kakaóport, majd a végén a zselatint. (1 tasak zselatinpor fix vagy 3 db lapzselatin)
  2. Megtöltjük a kihűlt kosárkákat. A csokimáz meg fog dermedni! Ha már majdnem kihűlt a krém is, akkor franciadrazséval díszítjük őket!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 570
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

helly77

Mióta szakács: 2012.03.31.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokoládés aprósütemény, teasütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ninane
Ninane Sun, 2017-11-19 10:34

Ez a krém fantasztikus, végre egy ami nem folyik ki, teljesen megdermed. Köszönhető a zselatin fixnek is, de nem lesz kocsonyás vagy gumis állagú, olyan mint a cukrászdai. A tészta is tökéletes. Ajánlom mindenkinek ezt a kosárka-receptet, akinek eddig meggyűlt a baja a folyós krémekkel, felpúposodó tésztával!

manóci2012
manóci2012 Mon, 2014-09-22 20:32

Köszönöm a receptet! Drága nagymamám két hónapja ment el közülünk, ő is sütött ilyet minden családi ünnepre, diókrémes változatban is. Így legalább én is el tudom majd készíteni a gyermekeimnek.

1636
porcukor 10 dkg
disznózsír 15 dkg
tojás 2 db
finomliszt 40 dkg
sütőpor 0.5 csomag
cukor 20 dkg
csokoládé 100 g
tej 1 dl
vaj 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 teáskanál
zselatin 1 dkg