Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kosárkák Jill konyhájából

Kosárkák Jill konyhájából
Kosárkák Jill konyhájából
65 perc / előkészület: 45 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki eddig kóstolta, nem tudott megállni egynél, nagy kedvenc lett. Kissé időigényes, de mindenképpen megéri elkészíteni.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához (kb 45 darab kosárkához)

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához (kb 45 darab kosárkához)

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk.
  2. A kosárka formákat kivajazzuk, belenyomkodjuk a tésztát, de ne rakjuk tele. Előmelegített sütőben kisütjük.

A krémhez

  1. A tejet, lisztet, tojássárgákat és a vaníliás cukrot gőz fölött főzzük, amíg besűrűsödik.
  2. Hagyjuk hűlni.
  3. A vajat a porcukorral jól kikavarjuk, és a főzött krémhez dolgozzuk.
  4. A kész kosárkákba töltjük a kapott krémet.
  5. Végül csokimázzal leöntjük, és mindegyikre egy kis magozott meggyet teszünk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 088
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Jill

Mióta szakács: 2014.08.18.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

krémes kosárka, krémmel töltött kosárka csokimázzal, meggyes-csokis kosárkák

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1076
finomliszt 40 dkg
porcukor 14 dkg
margarin 28 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
dió 10 dkg
sütőpor 1 késhegynyi
tojássárgája 2 db
tej 3 dl
finomliszt 4 dkg
tojássárgája 4 db
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 25 dkg
porcukor 20 dkg
csokoládé 10 dkg
meggy 20 dkg