Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kosárkák vaníliás krémmel, eperrel

Kosárkák vaníliás krémmel, eperrel
Kosárkák vaníliás krémmel, eperrel
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégén készítettem el először, de nagy sikere volt. Egy nagyon egyszerű és finom édesség. Próbáljátok ki bátran :)! Kb. 18 db jön ki ebből a tésztamennyiségből.

hozzávalók / 9 adag

A tésztához

A krémhez és a tetejére

ajánlat

Ebéd után desszertként.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összedolgozzuk a tészta hozzávalóit: a lisztet, a vajat, a porcukort, a tojást, a fél citromhéjat. (Én hűtőbe raktam pihentetni kb. 1/2-1 órára.)
  2. Ez idő alatt előkészítjük a kosárkaformákat, amit vékonyan kivajazzunk, kilisztezünk, tepsire rakjuk őket.
  3. A hűtőből kivett tésztát a kosárkaformákba nyomkodjuk.
  4. Előmelegített sütőbe rakjuk, és megsütjük. A színe olyan, mint a hagyományos kosárkáé. Ha kisültek, hűlni hagyjuk, majd kiszedjük őket a formából, és tányérra rakjuk.
  5. Elkészítjük a krémet: a pudingot a szokásos módon elkészítjük, majd hűlni hagyjuk. Ha már langyos, robotgéppel    hozzákeverjük a vajat, amitől nagyon szép selymes krémet kapunk.
  6. Megtisztítjuk az epret, majd 4 részbe vágjuk őket.
  7. Megtöltjük a kosárkákat a krémmel, és díszítjük eperrel ízlés szerint.
  8. Hűtőbe rakjuk tálalásig, így a tészta is pulul egy picit.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 871
elküldve: 3
receptkönyvben: 137
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szarvasné Marcsi

Mióta szakács: 2011.05.23.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert

egyéb elnevezések

eperkrémes kosárka, epres süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

babuka78
Szarvasné Marcsi / babuka78 Fri, 2011-06-03 21:27

Szia!

Köszönöm, kedves vagy :)

Szerintem megpróbálhatod abba is, bár én még nem csináltam úgy. A kis mélyedést nem tudom, hogy lehetne megoldani benne, mivel az papír. Bár ha szilikon formában csinálod, akkor lehetséges, hogy sikerülne.
Ha kipróbálod netán ezt a változatát, akkor majd írd le, hogy sikerült :)

Üdv, Marcsi

katamolly
katamolly Fri, 2011-06-03 13:28

Szia!

Mindig is tetszettek az ilyen kis sütik, de még soha nem készítettem el, sőt, nem is ettem gyakran. Nekem nincs kosárka formám, szerinted muffin formában is sikerülhet?
Köszi a receptet, biztosan kipróbálom!

314
finomliszt 20 dkg
vaj 10 dkg
porcukor 5 dkg
tojás 1 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 5 dl
vaj 5 dkg
cukor 3 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
eper 10 dkg