Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kossuth kifli Csöpp konyhájából

Kossuth kifli Csöpp konyhájából
Kossuth kifli Csöpp konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A maradék töltelékből nagyon finom habcsókokat süthetünk.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd félujjnyi vastagra kinyújtjuk, és háromszögeket vágunk belőle.

A töltelékhez

  1. A töltelékhez a tojásfehérjét habbá verjük a porcukorral, majd belekeverjük a diót.
  2. A töltelékkel megkenjük a tésztákat, majd kiflikké sodorjuk őket.

A tetejére

  1. A tetejét megkenjük felvert tojással, és diót szórunk rá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 266
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Csöpp

Mióta szakács: 2013.02.13.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós kifli, dióhabos kifli, ünnepi kifli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1472
finomliszt 35 dkg
vaj 20 dkg
sütőpor 1 csomag
citromlé 1 citromból nyert
porcukor 3 púpozott ek
tojássárgája 3 db
tojásfehérje 3 db
porcukor 25 dkg
dió 20 dkg
tojás 1 db
dió 5 dkg