Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kourabiedes

Kourabiedes
Kourabiedes
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Görög mandulás teasüti, száraz, sokáig tartós. 48 db lett ebből az adagból.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A hempergetéshez

ajánlat

Kávé, tea, tej, frappé.
Azoknak, akiket idegesít, ha üres otthon a kekszes doboz.:-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Száraz teflonserpenyőben megpirítjuk a mandulát, félreteszünk 48 szemet, a többit darabosra törjük.
  2. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral.
  3. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, rumot és a darabolt mandulát.
  4. Összegyúrjuk, 1 ek vizet hozzáadva könnyebben összeáll.
  5. 2-3 órára hűtőbe tesszük a tésztát.
  6. Negyedeljük a cipót, és egyenlő vastag hurkákat sodrunk.
  7. Mindegyiket 12 felé daraboljuk, 1-1 szem mandulát nyomunk a közepébe, és golyó-alakúra formázzuk.
  8. Sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk, előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
  9. Még melegen vaníliás vagy fahéjas porcukorba forgatjuk.
  10. Kihűlés után jól záró fémdobozba tesszük, sokáig eláll.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 192
elküldve: 2
receptkönyvben: 231
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: görög
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

görög mandulás teasütemény

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csokoládéimádó
Csokoládéimádó / Csokoládéimádó Sun, 2012-07-22 00:25

Szervusz!

Én Xilit-et használtam hozzá, amiből 5 dkg-val használtam kevesebbet, még is igen édes lett. Mivel Tonia Buxton brit-görög műsorvezető nem használt bele rumaromát, így azt elhagytam, ellenben akárcsak Ő megkentem még melegen rózsa-vízzel, így még bódítóbb lett az illata.
Köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a receptet, mert Tonia-t nem írtam le annó, de ha esetleg ismét lekapnám elmesélem.
További jó sütést főzést, és szép napot kívánok!
Üdv
Timi

szivlia
szivlia Sun, 2010-11-14 23:04

Elkészitettem,Nagyon finom. Még a görög ismerőseim is elkérték a receptet:) Kb olyan kemény lett mint a háztartási keksz, de ha dobozba rakod akkor pár nap alatt megpuhul-ha van rá ideje:)

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2010-11-11 12:46

Mennyire száraz? Mint a háztartási keksz, vagy mint egy linzer?

877
finomliszt 60 dkg
vaj 30 dkg
porcukor 15 dkg
mandula 15 dkg
rum 0.5 dl
sütőpor 0.5 kk
víz 1 evőkanál
porcukor 25 dkg
fahéj 1 ek
vaníliás cukor 3 csomag