Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kovászos kenyér Aaaniii konyhájából

Kovászos kenyér Aaaniii konyhájából
Kovászos kenyér Aaaniii konyhájából
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept is a kenyérsütős könyvemből van, szemeztem vele pár napja, most meg is csináltam, és nem csalódtam, nagyon-nagyon finom lett, ropogós a héja, isteni az íze. Nincs vele macera, a kovászt előző nap este be lehet keverni, elvan magában... :-) A gyúrásnál felvesz még egy kis lisztet, ezt kalkuláljuk hozzá! 1,360 kg-os lett a kenyerem.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A kovászhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a kovászt: a lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a megmelegített vizet (nem kell forrónak lennie!), elkeverjük, fóliával letakarjuk, meleg helyen minimum 5 órát állni hagyjuk, vagy szobahőmérsékleten 1 éjszakát.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sót, a 2,5 dl langyos vízben a cukorral felfuttatott élesztőt, a joghurtot, a kovászt. Kidagasztjuk, és meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  3. Ha szépen megkelt átgyúrjuk, a kívánt formára alakítjuk, tetejét két-három helyen bevágjuk, és addig pihentetjük, amíg bemelegszik a sütőnk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 551
elküldve: 0
receptkönyvben: 78
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Aaaniii

Mióta szakács: 2011.11.09.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kovászos kenyér, kenyér, élesztős kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

336
finomliszt 75 dkg
2 tk
joghurt 150 g
élesztő 2 dkg
cukor 1 teáskanál
finomliszt 13 dkg
élesztő 2.5 dkg
víz 1.5 dl