Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kovászos kenyér - Glaser konyhájából

Kovászos kenyér - Glaser konyhájából
Kovászos kenyér - Glaser konyhájából
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Habár nem nagy ördöngősség a kovász elkészítése, most kevés volt az idő, hogy a kovászt elkészítsem, és mivel az üzletben a polcon megláttam a kész kovászt, gondoltam kipróbálom ezzel is a kenyérsütést.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összes hozzávalót a kézi mixerrel eldolgozzuk, majd kézzel kb 5-10 percig dagasztjuk, ha szükséges adunk még hozzá egy kis lisztet.
  2. Cipót formálunk, és letakarva meleg helyen kb. 20-30 percet pihentetjük. Majd ismét átdagasztjuk, és cipót formálunk. A cipót egy kis rozslisztben megforgatjuk, majd srégen többször bevágjuk. A cipót sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és további 40 percet kelesztjük.
  3. A sütőt 250 fokra előmelegítjük.
  4. A cipót betoljuk a sütőbe, 10 perc múlva a sütőt 210 fokra állítjuk, és további 40 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 7 559
elküldve: 1
receptkönyvben: 76
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: német
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

kovászos rozskenyér, rozskenyér kovásszal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pajzsika51
pajzsika51 Wed, 2012-11-07 15:03

Kedves Receptíró! Megsütöttem sikeresen a magam készítette kovásszal., mind megettem, s gyermekkorom legfinomabb kenyérízét recepted segítségével megtaláltam. Köszönöm.

494
rozsliszt 350 g
finomliszt 150 g
kovász 75 g
cukor 2 teáskanál
2 tk
instant élesztő 10 g
víz 350 ml