Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kovászos pizzás csiga

Kovászos pizzás csiga
Kovászos pizzás csiga
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha unalmas a kakaós, kaphat a csiga izgalmasabb tölteléket is.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Összeállítás

ajánlat

Laktató tízórai vagy vacsora.

A tészta elkészítéshez itt találjátok a segítséget.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Készítsük elő a tésztát a „Kenyér jellegű kovászos tészta előkészítése” receptben leírtak alapján.

Töltelék

  1. A szalámit szeleteljük fel, a sajtot reszeljük le, a többi hozzávalót keverjük jól el. (Az olajbogyó ízlés szerint kerülhet bele egyben vagy apróra darabolva.)

Összeállítás

  1. A 3. hajtogatás után hagyjuk a tésztát a gyúródeszkán, letakarva pihentessük 15 percet. Utána vágjuk két egyenlő részre, és mindkettőt nyújtsuk ki téglalappá. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és tegyünk az aljába egy üres edényt.
  2. Kenjük meg a téglalapokat a szósszal, kihagyva körben 1-1 centit a tészta szélén.
  3. Fektessük rájuk a szalámiszeleteket, szórjuk meg a sajttal.
  4. Tekerjük fel a tekercseket szorosan, a végén a tészta szélén kicsit vizezzük be, mielőtt a tekercsre nyomjuk, így nem válik el sütés közben.
  5. Olajozzuk be a tekercseket kívülről, így könnyű lesz őket elválasztani, ha sütés közben összenőnek.
  6. Tegyük őket sütőpapíros tepsibe, és letakarva kelesszük még fél órát.
  7. Spricceljük le a csigákat vízzel, tegyünk vizet a sütőben lévő edénybe is, majd toljuk a csigákat a sütőbe. Kb. 30 perc múlva, ha már szép a színűk, és az aljuk is pirul, szedjük őket rácsra, és letakarva hagyjuk őket kihűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30*40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 674
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lousha

Mióta szakács: 2016.06.06.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre
konyhatechnológia: vadkovászos receptek

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pizzás tekercs, szalámis sajtos csiga

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lousha
Lousha / Lousha Thu, 2016-06-23 20:19

Kedves Károly, amit leírtál, az nem kovász. A kovászban nincs bolti élesztő, maga "gyártja le", semmi más nem kell bele, csak liszt és víz, illetve adható hozzá a legelső alkalommal egy kiskanál kefir, attól gyorsabban megindul. Természetesen így sokkal tovább tart, mire alkalmas lesz a kenyér megkelesztésére, nem elég neki 6-8 óra, sokkal inkább két hét körüli idő, mire "felnevelünk" egy kovászt. De ha egyszer megerősödött, onnantól már mindig van friss, sütésre alkalmas kovászunk.
Ha érdekel a dolog, és szívesen kipróbálnád így is a sütést, a receptjeim között találsz egy részletes leírást kovásznevelésre.
További jó sütést-főzést! :)

Angyal Károly
Angyal Károly / Angyal Károly Thu, 2016-06-23 20:15

A kovászra klikkelve nem igazán jó a magyarázat, csak részben igaz.
100 gramm kovászt így készíthetünk otthon:
65 gramm liszt (attól függ mit szeretnénk sütni) jelen esetben BL80-as kenyérliszt.
35 gramm langyos víz
5 gramm élesztő
Mivel az élesztő kevés mennyiségű célszerű a 35 gramm langyos vízben feloldani.
Az három összetevőből kissé lágy tésztát készítünk, majd 6-8 órán keresztül érni hagyjuk letakarva. És innentől már igaz, hogy a kovász érése közben, tej és ecetsavas erjedés megy végbe.

300
kovász 100 g
kenyérliszt BL80 250 g
teljes kiőrlésű liszt 150 g
sikér 10 g
aszkorbinsav 1 g
14 g
főzőtejszín 150 ml
cukor 2 g
víz 90 g
sűrített paradicsom 190 g
csípős paprikakrém 10 g
víz 70 ml
paprikás szalámi 150 g
olajbogyó 30 g
trappista sajt 150 g
5 g
cukor 3 g
fokhagymapor 10 g
bors 5 g
oregánó 15 g
repceolaj 25 g