Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kovászos uborka

Kovászos uborka
Kovászos uborka
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden nyáron elkészül. Betankolunk télire is. Megunhatatlan. :)

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkákat megmossuk, a szárakat levágjuk róla. A végeit kereszt alakzatban bevágjuk. A fokhagyma gerezdeket megpucoljuk.
  2. Egy 5 literes üvegbe szorosan elhelyezzük az uborkákat. Beletesszük a sót, a fokhagyma gerezdeket és a kaprot. Felöntjük annyi vízzel, hogy még a kenyerek a tetejére férjenek, és lezárják az üveget. Beletuszkoljuk a kenyér szeleteket.
  3. Egy tányért ráteszünk, és mehet jó napos helyre 3-4 napra. Ha megérett, a levet leszűrjük, és az uborkákkal együtt üvegekbe töltjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 442
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettyke

Mióta szakács: 2012.07.08.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kovászos uborka, savanyú uborka, kapros-fokhagymás kovászos uborka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

66
uborka 2 kg
fokhagyma 3 gerezd
3 ek
kapor 1 csokor
kenyér 3 szelet