Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kovászos uborka ahogy Nerovedova készíti

Kovászos uborka ahogy Nerovedova készíti
Kovászos uborka ahogy Nerovedova készíti
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ki ne szeretné nyári melegben a finoman behűtött kovászos uborkát, akár magában is. A mi családunkban 2 naponta kell készíteni, mert mire a második adag beér, addigra elfogyott az első. Ezt az elkészítési módot édesanyámtól tanultam, és mindenki imádja, hiszen ízletes és ropogós az eredmény.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkákat legalább 2 vízben alaposan (!) megmossuk, a végeiket levágjuk, majd mindkét irányból bevágjuk (egymásra merőlegesen).
  2. Egy tiszta 5 literes (!) befőttes üveg aljára szórjuk a lisztet, majd szép sorban beleállítjuk az uborkákat (2 sor belefér, és a tetejére még el lehet fektetni).
  3. Rátesszük a kaprot és a kenyeret.
  4. A langyos vízben feloldjuk a sót, majd ezt a sós vizet óvatosan az uborkára öntjük.
  5. Egy kis tányérral lefedjük, és jó napos helyre tesszük (2-3 nap), hogy megérjen.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 982
elküldve: 3
receptkönyvben: 154
elkészítve: 3/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Nerovedova

Mióta szakács: 2012.04.29.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: szüret, húsvét, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

a legegyszerűbb kovászos uborka, nyári kovászos, anya koviubija

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nerovedova
Nerovedova / nerovedova Sun, 2012-06-03 15:13

Írtam az elkészítésnél, hogy az üveg aljára szórjuk a lisztet, mielőtt elkezdjük beleállítani az uborkákat. A liszt az érést segíti, és persze én magam is így tanultam. :) Próbáljátok ki...eddig még senki nem panaszkodott.

221
uborka 3 kg
víz 2.5 l
4 ek
kapor 1 csokor
kenyér 1.5 szelet
finomliszt 3 evőkanál