Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kovászos uborka Egészséges receptektől

Kovászos uborka Egészséges receptektől
Kovászos uborka Egészséges receptektől
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kovászos uborkát is többféleképpen el lehet készíteni, íme az én bevált kovászos uborka receptem.

A recept megtekinthető videó formájában a saját youtube-csatornámon a következő módon: Egészségesebb receptek - Kovászos uborka, koviubi recept. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Alaposan mossunk el egy 2 literes üveget.
  2. A kaprot helyezzük az üveg aljára.
  3. A kovászolni való uborkát mossuk át, és egyik felénél vágjuk be középen. (Ha kicsi az uborka, elég egyszer bevágni, ha nagyobb, akkor kétszer vágjuk be, hogy átjárja a zamat.)
  4. Az uborkákat állítva, bevágott felükkel lefelé helyezzük szép sorban az üvegben.
  5. A vizet, sót és ecetet összekeverjük, majd az üvegbe töltjük.
  6. Az uborkák tetejére helyezzük a kenyérszeletet.
  7. Nem szabad lezárni! Az üveg tetejére rakjunk egy kis tányért. Az üveget napos helyre rakjuk, és két napig kovászoljuk.
  8. Ha eltelt a két nap, kivesszük belőle a kenyeret. Ha szükséges, átszűrjük a levet, és mehet a kovászos uborka a hűtőbe.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 777
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Egészségesebb receptek

Mióta szakács: 2020.05.15.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

savanyú uborka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

82
uborka 80 dkg
kapor 1 csokor
víz 1 l
1 ek
ecet 1 teáskanál
kenyér 1 szelet